.

.

tirsdag den 20. januar 2015

Top 10 Tirsdag - Den valgfrie


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er valgfrit, og jeg har valgt at lave en top 10 over ungdomsbøger. Realistiske ungdomsbæger, that is, så mine fantasybøger må ikke være med på denne liste! Jeg elsker ungdomsbøger, og jeg elsker især at anbefale dem til andre, netop fordi det er en genre, som jeg holder så meget af.

Listen er stillet op i tilfældig rækkefølge:


  1. Døde piger lyver ikke af Jay Asher. Denne bog er nok min yndlings ungdomsbog, selvom jeg sagde, at listen er sat op tilfældigt. Jeg synes historien er så fantastisk og ikke mindst idéen med båndene, som alle skal høre.
  2. Vinterpiger af Laurie Halse Anderson. Jeg har læst rigtig mange bøger omkring spiseforstyrrelser, men Vinterpiger er nok den fortælling, der har ramt mig allermest. Jeg elsker Andersons måde at skrive på, og hendes vinkel på diagnosen er anderledes og fantastisk til litteratur.
  3. Girl, Interrupted af Susanna Kaysen. Jeg elskede filmen, og bogen var lige så fantastisk! Åh, jeg kan slet ikke sætte ord på den oplevelse det var atlæse Susannas historie!
  4. 21 måder at dø af Sarah Engell. Bøger om mobning og især mobning over nettet rammer mig meget personligt. Og når der findes så velskrevne, spændende og rammende bøger som denne, bliver jeg lykkelig. Den er så relevant, hård og realistisk, og det er en bog, som alle unge mennesker bør læse.
  5. The Fault in Our Stars af John Green.
  6. Impulse af Ellen Hopkins.
  7. Fredag d.13. af Maria Hirse.
  8. Appreciating Angels: Sarah's Story af Sally Asling.
  9. Gåden om Alaska af John Green.
  10. Thinspo af Amy Ellis.

Hvilke ungdomsbøger er jeres yndlings? Og hvilke glæder I jer til i det kommende år :)?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar