.

.

fredag den 30. januar 2015

"Eventyrbogen" af Peter Madsen

Titel: Eventyrbogen
Forfatter: Peter Madsen

Serie: -
Forlag: Alvilda
Sider: 195
Sprog: Dansk
Stjerner: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda.


Peter Madsen er tegner og er særligt kendt for sine Valhalla-tegneserier. Hans unikke tegnestil er sand kunst, og med både humor, skønhed og gys fortæller han de smukkeste historier.
Nu har han udgivet "Eventyrbogen": En bog med gamle og elskede eventyr, som jeg og tusinde andre er vokset op med. Historierne er genfortalt på nudansk, og Peter Madsen har skabt mageløse illustrationer for at give de kære, gamle fortællinger nyt liv.

Jeg har altid elsket Peter Madsen. Jeg synes, at hans måde at bruge farver, skygger og ikke mindst hans anderledes tegnestil er fuldstændig fantastisk. Jeg bliver blæst bagover, når jeg ser hans stærke værker, og derfor havde jeg også tårnhøje forventninger, da jeg åbnede eventyrbogen. 
Et eventyr kan læses op og dramatiseres i højtlæsningen: Men for mig har eventyr altid været endnu mere magiske, hvis der var illustrationer til. Når jeg kunne se på tegningerne, mens mine forældre læste højt, havde jeg en helt anden måde at indleve mig i fortællingen på. Jeg kunne studere detaljerne på tegningerne i timevis, og det var netop den følelse, jeg atter fik i krop og sind, da jeg begyndte denne bog.Når Peter Madsen tegner er der kælet for detaljer og det anderldes! For ham er det ikke bare en tegning af en heks, der giver Snehvide æbler: Det er en tegning af en så detaljeret skov og hytte, hvor handlingen foregår. Alle omgivelserne er der tænkt nøje over, og der er intet, der er overladt til tilfældighederne! 
I denne bog kan det tydeligt ses, at Peter Madsens udvikling og forskellige stile kan ses igennem bogen. Der er dele, der minder enormt om Valhalla, men jeg ser (især i menneskene) mange detaljer, der minder mig om "Menneskeskønnen", som for mig nok er det værk, der står allerstærkest i Peter Madsens kunstnerliv. For mig har "Menneskeskønnen" altid været en spændende og ny måde at lære bibelhistorie på: og så kan hver enkelt tegning fortolkes hundrede gange og stadig når man frem til en ny tanke eller idé hver eneste gang. 
Med "Eventyrbogen" giver Peter Madsen os det bedste fra begge verdener: Humor og glæde men så sandelig også gys og gruopvækkende tegninger med mørke farver og skygger, der virkelig kan skabe grobund for uhyggelige fortællinger!


"Snehvide" er nok det eventyr i bogen, jeg har allerkærest. Jeg elsker den oprindelige udgave af fortællingen, og de illustrationer, der følger med, at så yndige, at jeg slet ikke kan nænne at bladre videre i bogen, fordi de kan så meget! Til tider er teksten overflødig: Billederne siger virkelig mere end tusinde ord, og det er en bog, jeg er så lykkelig over at have stående. Den passer til alt: Som voksen kan man værdsætte de vidunderlige illustrationer og gensynet med de mange eventyr, man hørte som barn.
Men som barn kan denne bog netop være indgangsvinklen til et kendskab med en vidunderlig verden af magi, kærlighed og spænding! Ingen kommentarer:

Send en kommentar