.

.

onsdag den 28. januar 2015

"Den kulsorte protokol" af John StephensTitel: Den kulsorte protokol
Forfatter: John Stephens
Serie: Bøgerne fra Begyndelsen

Forlag: Alvilda
Sider: 446
Sprog: Dansk
Stjerner: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda.


Dette er den tredje og sidste bog i serien om de tre søskende Kate, Michael og Emma.

Kate, Michael og Emma er nu på jagt efter den sidste bog fra begyndelsen: Dødens bog, som Emma er vogter af. Men de har travlt: Magus er stærkere end nogensinde, og krigen er på vej. De mørke væsener kan findes overalt, og de tre søskende er klar over, at de er i større fare end nogensinde. Profetien om deres skæbne hænger over deres hoveder, og de indleder nu det sidste skridt i skæbnepuslespillet, så Magus kan blive besejret.Jeg har længe ventet på den sidste bog i denne serie: Jeg husker de 2 første som fuldstændigt fantastiske bøger, og det var fantasy, når det var bedst. Derfor havde jeg også enormt høje forventninger til den sidste bog i serien, fordi jeg så gerne ville have den afslutning, jeg drømte om: og det har jeg så sandelig fået!
Bogen er alt det, som en god fantasybog skal være: Den er fyldt med magi, spænding, twists, kærlighed og mod: og ikke mindst sorg og tab. Alle gode romaner slutter med, at nogle må ofre sig for, at andre kan leve, og det er ingen undtagelse i denne bog. Netop fordi, at det er Dødens Bog, der jages i fortællingen, bliver læseren og hovedpersonerne også konfronteret med død og hvad det vil sige at miste nogle, man holder af.

Jeg har personligt glædet mig meget til Emmas fortælling, men selvom det er hendes bog, der skal findes, fylder hun ikke lige så meget som Kate og Michael gjorde i "deres bog". Det skyldes, at alt nu skal rundes af, og derfor er der brug for flere sideplots og historier for at alle får den afslutning på eventyret, som de fortjener. Ikke desto mindre er jeg ellevild med de afsnit, hvor det er Emma, der er i fokus. I de første bøger er Emma blevet beskrevet som den meget naive og kampvillige lillesøster, der ikke kunne tage ansvar og ikke rigtigt forstod omfanget af det, der skete omkring hende. Men i bogen her er det en helt anden Emma, vi ser: Her er hun velovervejet, voksen og enormt modig. Hun udsættes gang på gang for tanken om sorg, for store beslutninger og ikke mindst for de konsekvenser, hendes handler kan medføre.
Emma er blevet en lille voksen dame, og det er skønt at se, at hun tager initiativ og også forstår, hvad profetien medfører. Hendes udvikling fra første bog er fantastisk, og hun ender også med at være min yndlingskarakter i hele serien.


Selvom det er "Emmas bog" vil jeg hurtigt nævne Kate: Hun er den karakter, der sørger for det evige dilemma omkring godt og ondt: Kate har også i denne bog svært ved at sige, at det hele er sort hvidt. Hun står gang på gang overfor valget mellem sine søskende og den kærlighed, der vil kunne destruere hele verdenen, og det fungerer netop, fordi det giver historien en kant og virkelighedsfornemmelse.

Universet udvikles yderligere i denne bog, og er der noget, jeg elsker ved fantasybøger, så er det universerne. Jeg elsker, når forfatteren har tænkt over detaljerne og skaber en verden, som jeg som læser kan leve mig ind i. Selvom det langt fra er så omfattende som Tolkiens univers, skaber det så smuk og skøn en magi, at jeg som læser drages af det og slet ikke har lyst til at forlade det. John Stephens skriver så fortryllende, og han har fantasygenren i sin hule hånd!Når jeg ser tilbage på det eventyr, jeg nu har afsluttet med denne tredje bog i trilogien er det med glæde og vemod. Glæde fordi bogen her slutter serien perfekt, men vemodigt fordi jeg skal efterlade Kate, Michael og Emma i den magiske verden, som jeg har holdt så meget af. Denne fantasybog og -serie er et mustread!

3 kommentarer:

 1. Jeg tror at din bogblog er den første jeg rigtig har været interesseret i - så credits til dig for det!

  Jeg tænkte på, at nu når du læser så mange bøger, om du kender nogle sider/steder, hvor man kan købe dem til en og pris? Butikker som Bog&Idé plejer jo ikke at tage for lidt for dem.. :b

  - Keep up the good work!


  http://rikkem.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke!
   Tusind tak for dine søde ord, du kan tro at de varmer voldsomt! :)
   Hvis bøgerne skal være på engelsk vil jeg anbefale Bookdepository! Jeg bruger dem enormt ofte, og jeg synes virkelig at priserne er geniale!
   Af danske sider kan jeg faktisk ikke komme på nogle: de fleste danske får jeg fra forlag, så når jeg selv køber er det primært engelske titler :)

   Slet
  2. Det var så lidt! Tak for svar:D

   Slet