.

.

tirsdag den 30. december 2014

Top 10 Tirsdag - Nytårsforsæt

  Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er nytårsforsæt: Det kan være i det personlige liv, som blogger eller som læser. Jeg har lavet en god blanding, og listen er bestemt ikke på 10. Jeg tror ikke på nytårsforsæt, men jeg tror på mål: ting jeg gerne vil opnå eller komme tættere på. 

Hvert år siger jeg til mig selv, hvad jeg gerne vil opnå eller blive bedre til, så det er også, hvad denne liste udspringer af:

 1. Jeg vil læse 40 bøger. I år havde jeg sat mit mål til 35 bøger, og jeg kan se, at det faktisk kan nås! Derfor vil jeg udfordre mig selv endnu en gang og se, om jeg kan nå 40 bøger i det kommende år, trods bryllupsplanlægning og bachelor.
 2. Jeg vil komme så tæt på bryllups-drømme-vægten som muligt. Jeg tør ikke sige, at jeg VIL nå en bestemt vægt. Jeg sætter mig derfor et mål om, hvad jeg gerne vil veje til vores bryllup, og så arbejder jeg mig mod det sammen med min træner. Jeg er allerede godt på vej!
 3. Jeg vil blive endnu stærkere og sejere til træning. Efter jeg har fået en personlig træner, er træning blevet sjovt og udfordrende på en helt anden måde. Derfor vil jeg i det nye år gå endnu mere op i træningen og udfordre mig selv igennem den.
 4. Jeg vil passe på mig selv! Mit psykiske helbred skranter, det er vist ikke en hemmelighed. Derfor skal jeg i det nye år blive bedre til at sige nej, have tid til mig selv og ikke mindst sørge for at få hjælp til de ting, hvor jeg føler mig allermest udfordret.
 5. Jeg vil læse både anmelder og "lyst"-bøger. I år har læsningen været meget præget af anmeldelser. Jeg ELSKER at anmelde for forlag, og jeg beder jo selv om de skønne bøger. Men i det kommende år skal der også være plads til diverse børnefortællinger eller genlæsninger.

Hvad med jer? Hvad vil I gerne opnå i det kommende år?

2 kommentarer:

 1. Mit store fokuspunkt er at reducere antallet af ulæste bøger på mine hylder, så jeg ikke bare læser af pligt, men har plads til at læse de bøger jeg har lyst til.

  Jeg vil også gerne blive bedre til at tage tid til mig selv. Med fire børn, deres skole og fritidsinteresser synes jeg tit hverdagen er på deres præmisser. Så vil prøve at tage tid til mig selv. uden at have dårlig samvittighed over det.

  Rigtig godt nytår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor det lyder som en god ide!
   Jeg kan virkelig godt følge det det med at stakken af bøger hober sig op!
   Og tid til sig selv er noget af det vigtigste: man kan ikke være der for andre, hvis man ikke lader op og slapper af engang i mellem :)

   Glædeligt nytår!

   Slet