.

.

fredag den 12. december 2014

Til te hos Xenia #2

Jeg har længe villet lave et projekt med andre bloggere! Derfor har jeg udviklet konceptet: Til te hos Xenia.
Her er det meningen, at jeg vil bede alle jer skønne bloggere om at deltage. Der er nogle spørgsmål og tanker, jeg vil bede jer have med i det indlæg, I skriver til bloggen, og på den måde kan vi alle lære hinanden meget bedre at kende.

Til te hos Xenia er ikke en måde at reklamere for hinanden på. Det, jeg elsker ved at være en del af denne verden, er vores passion for bøger. Tanken om at der er så mange af os ude bag skærmene, der gør det her, fortryller mig. Vi er så mange, der læser og læser, fordi vi ikke kan lade være. Vi fortrylles, forundres og glædes ved gode eventyr, fortællinger og karakterer, som vil være med os resten af livet i nogle tilfælde.
Det er netop dette, jeg ønsker at dele i disse "Til te hos Xenia"-indlæg. 
Tænk hvis man kunne få øjnene op for nye bøger eller få læst den dér bog, der har stået på hylden i årevis?

Denne omgang er det Marie, der er til te hos mig. Marie er også bogblogger og har været så sød at svare på de spørgsmål, som jeg har stillet:Jeg elsker at læse og jeg har altid elsket at sidde og fordybe mig i en bog. Da jeg gik i folkse skole brugte jeg mange af mine eftermiddage efter skolen nede på det lokale bibliotek. Jeg er så glad for at jeg fik øjne op for blog verden, for jeg elsker at læse om hvad andre læser, deres meninger om bøgerne og blive insperiet af andre bogbloggere. Min blog er mit frirum, hvor jeg både skriver om bøger og mit hverdags liv.

1. Kan du huske, hvilken bog du læste som den allerførste?
Nej det kan jeg ikke. For jeg det er flere år tilbage. Men jeg kan huske at nogle af de første bøger, som jeg læste var min mors gamle ungdoms bøger. Specielt husker jeg at hun havde stor set alle De 5 bøgerne, som jeg var rigtig glad for. Men jeg har også læst andre bøger som Puk, Susy og Pløk af Berit Lynge Nielsen og Susy Rødtop af Gretha Stevns.

2.   Hvilken karakter ville du have med til vores lille te selskab?
Det skulle helt klart være Hermione fra Harry Potter. Jeg vil elske at kunne snakke om bøger og andre spændende emner. Men jeg er helt sikker på at Augustus fra En flænge i himlen vil være en skøn fyr at have med.

3. Hvorfor blogger du om bøger? Altså hvorfor er du ”gået skridtet videre” fra at læse til at skrive om dine læseoplevelser?
Jeg faldt tilfældt over en anden bogblogger, og jeg tænkte at det kunne være super fedt at skrive om de bøger man havde læst. Og det vil være en god måde at huske dem på. Den gang da jeg starte for 3 år siden havde jeg blot tænkt at det skulle være en blog for mig selv, jeg havde aldrig i den vildste fantasi troet at det vil blive så vildt, og at man vil komme til at opleve så meget pga sin blog. Altså på den positive måde.

4.   Hvilke bøger står klarest i din erindring og har været med dig lige siden?
Det må være Harry Potter bøgerne. Jeg har elsket den siden jeg har været 11 år gammel, og jeg har fået læst dem op til flere gange, både som bog og som lydbog. Jeg har kun den sidste bog i serien. Men jeg overvejer at købe hele serien, så jeg kan læse den igen.

5.   Hvordan har din omgangskreds det med, at du bare elsker bøger og kan snakke om det i mange timer? Finder de nogle gange gaffatapen frem?
Jeg har 2 veninder der læser lidt bøger, så vi kan godt snakke om dem når vi ses. Specielt med den ene veninde, vi hygger os med at tage ind til bogforum osv. Der udover er der min familie. De læser også. Og jeg synes at det er hyggeligt både at snakke om bøger med veninderne og familien.


6.   Hvilken bog er du allergladest for at eje?
Jeg kan ikke vælge en bog. Det er umuligt! Så der for får i et billede, med hvilken bøger jeg er gladset for min bog reol. Jeg er rigtig glad for fantasy bøgerne. Både Harry potter, The Hunger Games og De vanderne sjæle har jeg læst op til flere gange. Og Half Bad er blevet min nye ynglings fantasy bog. Men de andre bøger har rørt mig dybt, og der er flere af bøgerne, hvor jeg måtte tag hovdet væk, så jeg der ikke kom tåre ned på siderne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar