.

.

søndag den 21. december 2014

"Sandheden om Amelia" af Kimberly McCreight


Titel: Sandheden om Amelia
Forfatter: Kimberly McCreight
Serie: -
Forlag: Carlsen
Sider: 416
Sprog: Dansk
Stjerner: 4/5


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Lindhardt & Ringhof.

Amelia er en mønsterelev. Hun er den, som alle regner med, men der er ting om Amelia, som ingen ved. En dag kontaktes Amelias mor, Kate, fordi Amelia har snydt med en opgave. Men da Kate ankommer, er Amelia sprunget fra skolens tag. Amelias selvmord kommer bag på alle, men Kate nægter at tro på, at hendes datter er sprunget.
For at nå frem til sandheden, går Kate i gang med at efterforske sin datters liv, og Kate må indse, at som mor ved man ikke meget om sine børn...

Da jeg hørte om bogen, fik jeg den beskrevet som en blanding af gossip girl og kvinden der forsvandt. Allerede der lød den enormt lovende, fordi jeg elskede begge bøger/serier/film! Til tider kan jeg godt forstå denne sammenligning, og andre gange er den måske unødvendig, netop fordi denne bog fungerer helt som sig selv.
Jeg indrømmer gerne, at jeg havde meget svært ved at komme i gang med denne bog. Amelias afsnit var enormt spændende, men Kates historie var bare så ligegyldig de første mange sider, og derfor var hendes afsnit også enormt lange at få læst. Det gjorde, at jeg ofte gik i stå og ikke orkede bogen. 
Men da jeg blev bidt af historien, og den for alvor gik i gang, havde jeg meget svært ved at slippe bogen!

Idéen om at lave en historie, der berører emnet forældre og teenagebørn, er en skide god idé, især når den fortælles på denne måde!
Bogen er delt op, så der er et kapitel, hvor man følger Kate og et, hvor man følger Amelia.


 Amelias kaptitler er helt klart de mest spændende, fordi man i dem får udfyldt de huller og spørgsmål, som Kate aldrig nogensinde vil kunne svare på. Amelias udvikling og historie handler om mobning, at være anderledes og samtidig gå med den evige drøm om at være god nok. Hele vejen igennem bogen aner man ikke, om Amelia sprang eller om hun blev skubbet, og gennem hendes historie når man selv at udvikle adskillige teorier omkring dette emne.
Kates historie blev først spændende et stykke inde i bogen. Jeg var personligt ligeglad med hendes egen fortid og uddannelsesliv, men da hun begyndte at gå ind i sagen og beskriver de følelser, hun oplever, når hun opdager, hvad hendes datter i virkeligheden har gået og lavet. Kates sorgproces og kærlighed til sin datter er så smuk, og flere gange fik jeg selv en klump i halsen ved tanken om, at hun aldrig kunne fortælle Amelia, hvor meget hun elskede hende, igen.

Bogen er delt op mellem de to karakterer, og derudover er der uddrag fra sms'er, blogs og facebooksamtaler. Det gør bogen meget mere spændende og giver den en ekstra dimension, som kun giver bogen en ekstra fordel. Det er en hurtig og spændende måde at give læseren ekstra informationer om de personer, man følger.
Det er en smuk fortælling fyldt med spænding og twists. Udover at være en ungdomsbog er det en form for thriller, der hele tiden pirrer sin læser, der sammen med Kate skal finde ud af sandheden om Amelia.

2 kommentarer:

  1. Oh - den ryger lige på min tbr liste - den høres sq spennende ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er virkelig også god! Især de sidste 20% (læste den på kindle) var sindssygt spændende!!!!

      Slet