.

.

onsdag den 24. december 2014

"Samlerne" af Michael Kamp


Titel: Samlerne
Forfatter: Michael Kamp
Serie: -
Forlag: Tellerup

Sider: 249
Sprog: Dansk
Stjerner: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.


Thomas bor sammen med sin kone og 2 børn. Deres hverdag er ganske normal og triviel. Men en dag begynder der at ske mærkelige ting i deres hus. Thomas kan se skygger over alt, han drømmer, at familiemedlemmerne bliver lemlæstede, og køerne på marken bliver flået. Thomas aner ikke, hvad der sker, og han kan på ingen måde passe på sin familie, når de fremmede kommer...

Jeg elsker gysere! Jeg elsker, når jeg ikke tør sove, og en SMS kan få mig til at fare op og skrige, fordi jeg er så bidt af en fortælling, at jeg slet ikke kan komme tilbage til virkeligheden. Sådan havde jeg det med denne bog i begyndelsen. Idéen om en familie, der hjemsøges af en poltergeist eller et genfærd, er fantastisk! Dørene låses, folk findes mærkelige steder, og alle ved, at "der kommer nogen"... Åh, sådan en gyserfortælling er lige mig!

Desværre var det kun sådan den første tredjedel af bogen. Derefter blev det mærkeligt. Meget mærkeligt... Der var ikke et genfærd eller en poltergeist, som jeg havde håbet på. Der var noget andet, som jeg end ikke nu har forstået hvad er. Det er "noget fremmed", og så lader jeg det blive ved det... Bogen blev mærkelig og tog en mystisk drejning, som skuffede mig i så alvorlig grad, at jeg havde lyst til at kaste med den, fordi jeg gik fra ellevild begrejstring til en stor øv-følelse. Jeg blev mere og mere forvirret over plottet, og jeg kunne ikke se, hvor bogen skulle ende henne. Det gav ingen mening, og jeg ville så gerne kunne lide den, men forvirringen greb mig gang på gang.Når det så er sagt, var bogen stadig en glæde at læse. Den er skrevet enormt flot, og Michael Kamp forstår virkelig at lave gyselige beskrivelser og skabe gåsehud hos sin læser gang på gang. Flere gange har jeg været nødt til at holde pause med læsningen for at sikre mig, at jeg ikke blev dårlig over bogen, netop fordi den i øjeblikket virkede så virkelig. 
Sproget er letlæseligt, men det gør intet, fordi det virkelig tilføjer historien en helt anden dimenssion. Det gør oplevelsen meget mere flydende, og derfor er det også svært at lægge den fra sig, forvirring eller ej.

Thomas er bogens hovedperson, og det er igennem ham, vi oplever mødet med "de fremmede". Der er ikke vildt meget at sige om Thomas, for han er ikke på en rejse som sådan igennem bogen. Han er den, der er nødt til at opdage, hvordan det hele hænger sammen, og det er den "mission", man som læser tager på sammen med ham. Personligt var jeg meget engageret i ham igennem læsningen, fordi han er så let at holde af. En familiefar, der forsøger at få det hele tiden at hænge sammen, og midt i det hele kommer der denne indvadering af familiefreden, som kun Thomas kan gøre noget ved. Som læser holder man med ham og føler hans smerte og sorg igennem bogen, og det er også grundet Michael Kamps fantastiske skriveevner."Samlerne" er en bog, som jeg vil se tilbage på med ambivalente følelser. Den har så mange gode elementer, som gyserfans vil elske, og hvis man kan acceptere det twist, som handlingen tager, vil det helt klart være en bog, som man er lykkelig for at eje!
Dette er et rigtig godt bud på en dansk sci-fi-gyser, og der går bestemt lidt tid, før jeg tør tage endnu en gyser ned fra hylden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar