.

.

tirsdag den 11. november 2014

Top 10 Tirsdag - Bipersoner som hovedpersoner


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bipersoner fra romaner, som jeg ville ønske fik deres egen bog. Jeg tror, at vi alle har forelsket os i en biperson og enormt gerne ville lære mere om dem eller høre historien fra deres perspektiv! Nogle gange er vi så heldige, at forfatterne selv får idéen og skriver os denne bog, men det sker desværre alt for lidt ;)  1. Hermione Granger fra Harry Potter-serien. Hermione var den karakter i bøgerne, jeg hurtigst identificerede mig med. Hele vejen igennem serien kunne det have været så fedt at høre hendes vinkel og tanker på tingene: især fordi hun bare regner alt ud længe før alle andre!
  2. Lisa fra Girl, Interrupted. Lisa var både i bogen og filmen den person, jeg var dybt fascineret af. Hun er så spændende og har så mange træk, som slet ikke udforskes i bogen, fordi det er Susanna, der fortæller. Tænk, hvis Lisa også havde skrevet en bog om sin tid på den lukkede afdeling!!
  3. Sam fra Perks of Being A Wallflower. Sam varmede virkelig mit hjerte, da jeg læste bogen! Jeg kunne godt tænke mig en bog med hendes udgave af historien og hendes baggrund for at få fortalt, hvorfor hun er, som hun er; Især hendes forhold til mænd!
  4. Assad fra Afdeling Q-serien. Hvis Jussi Adler-Olsen skrev alle bøgerne fra Assads vinkel i stedet for Carls? Det ville jo blive de fedeste komedie-bøger til dato!
  5. Sam fra Ringenes Herre-trilogien. Sam er så godmodig og følger Frodo hele vejen igennem. Det kunne være enormt interessant at se hans vinkel på Frodos udvikling og have hans karakter endnu mere i fokus.
  6. Alaska fra Gåden om Alaska. Alaska er netop en gåde i bogen, og jeg var ulykkelig over, at man aldrig rigtig forstod hende! Det kunne være fantastisk at læse en bog med hendes historie op til denne bog!
  7. Zoe fra Zoes Ekko. Zoe beskrives gennem hendes søster i bogen, og hun virker som en enormt spændende person! Derfor kunne det være fantastisk med en bog om eller af Zoe: måske den dagbog, hun efterlader sig??
  8. Kate fra For min søsters skyld. I bogen ser man handlingen fra alles vinkel, undtagen Kates. Den savnede jeg virkelig, og for min skyld kunne hele bogen være fortalt fra Kates vinkel!
  9. Dumbledore fra Harry Potter-serien. Dumbledore er the man with the plan. Han ved alt, ser alt og har det hele planlagt allerede inden bogen begynder. Forestil jer at læse hans vinkel på historien, og om alt gik efter hans plan??
  10. Gandalf fra Ringenes Herre-trilogien. Der er bare noget med gamle troldmænd. De kan et eller andet og er så kloge! Jeg kunne sagtens forestille mig Gandalf fortælle hele serien!

Hvad med jer? Hvilken vinkel ville I gerne have på en bog, som I elsker? Er der en karakter, som I bare ikke føler blev udforsket nok, og som I higer efter at lære mere om?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar