.

.

tirsdag den 4. november 2014

Top 10 Tirsdag - At genlæse bøger


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bøger, som jeg vil genlæse. Der er SÅ mange bøger derude, og det er rigtig sjældent, at jeg har tid til at genlæse bøger, for der kommer hele tiden nye ting, som jeg slet ikke kan vente med at kaste mig over.

Men der skal være tid til at genopleve de fantastiske eventyr, fortællinger og personer i de bøger, der altid vil betyde noget for mig!


  1. Harry Potter-serien af JK Rowling. Jeg genlæser Harry Potter-serien en gang om året. Det er en fast tradition, og jeg kan slet ikke klare mig igennem livet uden de bøger. Genlæsningen af dem er altid fantastisk, eventyrlig og smuk. De er bare mine absolutte yndlingsbøger!
  2. Hobitten af Tolkien. Jeg læste Hobitten for en del år siden, og jeg havde meget lettere ved at komme igennem den end Ringenes Herre 1. Jeg glæder mig til at læse den igen med dens humor og fantastiske illustrationer!
  3. Vinterpiger af Laurie Halse Anderson. Da jeg læste Vinterpiger, var jeg lykkelig og i dyb sorg. Bogen rørte mig dybt, og jeg glæder mig sådan til at genopleve dens fantastiske fortælling!
  4. Døde piger lyver ikke af Jay Asher. Jeg husker denne bog som en bog, jeg ikke kunne ligge fra mig. Jeg var fængslet og sov ikke, før jeg færddiggjorde den. Men handlingen er forsvundet mellem alskens andre fortællinger. Følelserne, som den frembragte, er jeg nødt til at opleve igen!
  5. Impulse af Ellen Hopkins. Historien om de unge mennesker på psykiatrisk afdeling berørte mig virkelig. Jeg var ellevild med den, og jeg glæder mig til at genlæse den OG læse fortsættelsen!
  6. The Fault in Our Stars af John Green. John Green gør bare et eller andet ved mig. Hans humor, tragedien og ikke mindst den fantastiske fortælling glæder jeg mig til at genopleve igen, igen, igen... Jeg skal lige købe kleenex inden!
  7. Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen. Hr. Adler-Olsen kan bare skabe den grumme krimifortælling: Og jeg glæder mig til atter at læse serien helt forfra: Det kommer nok først til at ske, når serien er skrevet færdig, men det bliver fantastisk!
  8. Før jeg falder af Lauren Oliver. Jeg husker denne bog som spændende, fængslende og ikke mindst med en fantastisk mening. Derfor glæder jeg mig til at genlæse den og opleve den samme magi!
  9. The Perks of Being A Wallflower af Stephen Chbosky. Denne bog overraksede mig så positivt, og jeg var rørt til tårer og grin flere gange! Jeg håber, at en genlæsning vil give mig den samme fornemmelse i kroppen!
  10. Nattens cirkus af Erin Morgenstern. Jeg husker, at jeg var så lykkelig, da jeg havde læst denne bog. Symbolikken, fortællingen og især dens smukke kærlighedshistorie var så perfekt, at jeg slet ikke kunne komme i gang med en anden bog bagefter. Jeg ejer nu bogen og kan slet ikke vente med at genlæse den!
Hvad med jer? Hvilke bøger glæder I jer til at genlæse? Har I nogle traditioner for at genlæse bestemte bøger i løbet af året :)?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar