.

.

tirsdag den 7. oktober 2014

Top 10 Tirsdag - Karakterdrevne romaner

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!
Ugens tema er top 10 bøger til læsere, der elsker bøger, der er drevet af deres karakterer. Personligt er jeg meget glad for bøger som disse. Der behøver ikke være en masse action og spænding: De bedste bøger er bare dem, hvor personernes udvikling er fantastisk at følge. Desværre kunne jeg ikke komme op på 10 bøger, så jeg kunne godt bruge jeres forslag til andre bøger i denne genre:  1. Den tomme plads af JK Rowling. Dette er helt klart min yndlingsbog i denne genre! Mange har sagt, at de fandt bogen enormt kedelig, netop fordi det er karakterudviklingen, der driver fortællingen frem i forhold til Rowlings kendte Harry Potter bøger. Er du fan af karakterdrevne bøger er dette dog et must read, for er der noget, Rowling er mester i, så er det at skabe karakterer!
  2. Vinterpiger af Laure Andersson. Vinterpiger er jo nærmest på alle mine lister, men kun fordi jeg elsker den så meget! Hovedpersonens udvikling holder læseren fanget fra start til slut, og hun sidder i én længe efter endt læsning.
  3. Thinspo af Amy Ellis. Selvom thinspo er en kort bog er den utroligt rammende at læse. Hovedpersonens sygdom og tanker bliver mere og mere ekstreme, og det er beskrevet så realistisk, at man som læser ikke kan ligge bogen fra sig, når man først er begyndt.
  4. The Fault in Our Stars af John Green. Denne bog behøver ikke megen introduktion: John Greens karakterer er hans styrke, og han ved det. Hazel og Gus og deres venskab er, hvad der bringer denne bog frem, og som læser ender man virkelig med at holde af dem.
  5. Impulse af Ellen Hopkins. Impulse er en bog, jeg virkelig glæder mig til at genlæse. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men denne historie berørte mig enormt meget! De 4 hovedpersoner er indlagt sammen på en psykiatrisk afdeling, og deres støtte til hinanden og tætte venskab driver denne fantastiske fortælling frem. Jeg glæder mig virkelig til at læse fortsættelsen!
  6. Zoes ekko af Alyson Nöel. Dette er historien om at miste og at komme videre. Der er efterhånden skrevet mange bøger om sorgprocesser, men jeg synes virkelig, at denne bog kan noget specielt!
  7. For min søsters skyld af Jodi Picoult. Etik er oppe at vende hele tiden, og det kræver mod, hvis en forfatter skal tage dette op. Det har Picoult gjort i denne bog; omkring emnet donorbørn. At acceptere dette, hvem man er som menneske og ikke mindst om man i bogstaveligste forstand er sat i verden som et produkt er, hvad der driver denne spændende bog frem. 

Hvad med jer? Hvilke karakterdrevne bøger elsker I? Er der nogle her på listen, som I er enige eller uenige i?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar