.

.

tirsdag den 28. oktober 2014

Top 10 Tirsdag - Halloweeeeeeeen!


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bøger, film eller karakterer fra disse, der bare skaber en uhyggelig stemning til Halloween. Jeg har valgt at blande min liste lidt, så der både er film og bøger på den. Halloween er nu ikke en ting, der fylder specielt meget hjemme hos os, men vi elsker gys og gru, når det kommer til en god bog eller film!  1. The Nightmare Before Christmas (FILM). Hjemme hos os er denne film et must både til halloween og jul. Vi elsker den simpelthen! Sangene, historien og ikke mindst dens personer! Den er et sandt mesterværk. Da vi var i London, købte jeg en udgave af denne fortælling som bog med illustrationer af Tim Burton himself!
  2. Det onde af Stephen Kind (BOG/FILM). Jeg indrømmer gerne, at jeg endnu ikke har læst bogen, men jeg har set filmen en enkelt gang for mange år siden. Jeg er ikke glad for klovne, og det hjalp denne film bestemt ikke på! en rigtig gyser!
  3. The Ring (FILM). Mange synes, at denne film er så plat og dum, men jeg bliver lige skræmt hver gang. Der sker bare et eller andet i mig, når små børn med langt sort hår dukker op på skærmen. Skal jeg se en rigtig god gyser, er The Ring et perfekt bud!
  4. Odd Thomas af Dean Koontz (BOG). Om det er en gyser ved jeg ikke. Men Odd Thomas har så megen spænding og dyster stemning, at jeg kun kan anbefale den som halloween læsning!
  5. Pigen, der elskede Tom Gordon af Stephen King (BOG). Bogen skal snart genlæses, men jeg kan huske, da jeg stiftede bekendtskab med den for mange, mange år siden. Jeg blev seriøst bange for at gå i skoven alene... For hvem ved, om du faktisk er derinde ALENE?!?!?! *Dramatisk musik*
  6. Dracula (FILM). Her tænker jeg selvfølgelig på den filmudgave, som Gary Oldman spiller i. Den er virkelig skræmmende og grum og er perfekt til en gyseraften!
  7. Corpse Bride (FILM). Corpse Bride er nok en af mine yndlings animationsfilm! Den har så megen charme og en historie, der både er kærlig, til tider uhyggelig og smuk!
  8. Saw (FILM). En sand gyser. Jeg får stadig lige så meget paranoia som første gang jeg så den!
  9. Jack Skellington (KARAKTER). Er der en, der får mig i halloween-stemning, så er det Jack Skellington fra Nightmare Before Christmas! Han måtte gerne rende rundt og synge sine uhyggelige sange for mig dag og nat!
  10. Kadavermarch af Dennis Jürgensen. De sidste par år er jeg blevet fascineret af zombier. Det er lidt den der fjende, som vi bare ikke kan slippe væk fra. Jürgensens bog er den bedste zombiefortælling nogensinde, både som bog og film, og den er et must-read til halloween!

Hvad med jer? Hvad skal I læse eller se til halloween? Er der nogle traditioner for jer :)?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar