.

.

fredag den 24. oktober 2014

"Spektrum: Leoniderne" af Nanna Foss

  
Titel: Spektrum: Leoniderne
Forfatter: Nanna Foss
Serie: Spektrum
Forlag: Tellerup
Sider: 541
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup og Nanna Foss.


Dette er første bind i Spektrum-serien.

Emilie går i folkeskole og har en helt almindelig hverdag. Men en nat drømmer hun om en helt bestemt fyr med lysende hænder. Hun fascineres af ham og tegner ham den efterfølgende dag. Men da hun ser ham på skolegangen, virker alt meget mystisk. Er det indbildning eller kan hun noget specielt?
Sammen med sine venner kastes hun ud i et eventyr med magi, tidsrejser og alvor, som hun slet ikke troede var muligt...

Jeg hørte for første gang om bogen til bogbloggertræffet i Aalborg, hvor Nanna Foss selv kom og fortalte om idéen og meningen med serien. Jeg var solgt: Fantasy, Sci-fi og en smule YA i samme bog: Det kunne ikke være andet end godt. De fleste bloggere læste bogen meget hurtigt, og alle var lykkelige og priste bogen til skyerne! Jeg satte mig derfor ned og læste denne bog med tårnhøje forventninger: Måske ikke vildt fair over for den søde forfatter!Men jeg blev bestemt ikke skuffet! Leoniderne har bare alt: Et fantastisk plot, en spændende historie og er en genrebog, som kun kan glæde sine fans! Historien er så velovervejet og fængslende, at man som læser har svært ved at ligge bogen fra sig: Jeg har endda siddet og læst i den til undervisning, og det fortryder jeg bestemt ikke! Man sluger siderne, og når der kun er 20 tilbage, har man ikke lyst til at slutte bogen, fordi der endnu ikke er mere at læse!
Det sjove er, at der ikke sker det store i løbet af bogen og alligevel sker der helt vildt meget! Karaktererne introduceres på de første mange sider, og det gør slet ikke noget, at det tager "så lang tid". Det giver kun læseren endnu større kærlighed til dem, og er der noget, som er en force for denne bog (og serie generelt) er det uden tvivl dens personer!

Emilie er denne bogs fortæller, og planen er, efter Nanna Foss, at hver bog fortælles af en af hovedpersonerne. På den måde når vi at høre deres egne tanker, OG hvad de tænker om hinanden. Emilie er en talentfuld teenager, der er sikker i sig selv og sine evner. Hun er dygtig i skolen og er en sand kunstner, og hun har ganske få men fantastiske venner. Det er ikke et behov for hende at være populær eller havde flest veninder: Hun værdsætter de ting, hun har, og det er fantastisk med en kvindelig hovedrolle, der er stærk og hviler i sig selv. Jo, Emilie synes da, at mobningen fra klassens røv, Jonathan, godt kunne få en ende, men det er ikke noget, der fylder for hende som sådan. Hun ved, at hun er elsket og kan sit kram, og derfor er alt som det skal være.
Emilies fortælling igennem bogen er er enormt spændende, og selvom man som læser flere gange forudsiger et trekantsdrama af værste slags, bliver dette konstant gjort til skamme, fordi der netop er fokus på venskab og sammenhold i stedet for en kedelig kærlighedsfortælling. 
 
Hurtigt vil jeg nævne Noah, drengen som Emilie drømmer om og tegner. Jeg er sikker på, at der kommer en bog, som Noah også er hovedperson i, og derfor vil jeg ikke gå i dybden med at beskrive ham. Alligevel skal han hurtigt nævnes: Noah er den typiske bad-boy, der stinker til at få venner og som ved første øjekast er pisse egoistisk og et mega røvhul. Men, som man ofte erfarer, er der mere bag, og Noas udvikling og ikke mindst hans venskab med Emilie er en sand fornøjelse igennem hele bogen! Og er der én, der er sarkastisk, har fantastisk humor og ikke mindst kan skælde ud i denne bog, er det den kære Noah!

Jeg kan slet ikke stoppe med at rose denne bog! Den er velskrevet, skide spændende og virkelig en perle i dens genre! Det er uden tvivl en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst!

2 kommentarer:

  1. Hold op en smuk bog :o Men den lyder virkelig også spændende!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er den også!! Det bedste fra to henter i én bog :D

      Slet