.

.

tirsdag den 9. september 2014

Top 10 Tirsdag - Undervurderede forfattere

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er forfattere, der er undervurderede (måske endda i en bestemt genre), og som der slet ikke er nok, der kender. Det er virkelig et svært tema at skrive noget klogt om, og jeg kunne slet ikke komme på 10! Jeg har valgt at skrive om forfattere i YA genren, som jeg selv elsker enormt højt!

Jeg vil rigtig gerne høre, hvem I synes er undervurderede, så jeg også kan få læst noget af dem :)

  1. Laurie Andersson. For et års tid siden læste jeg hende sbog "vinterpiger". Jeg har endnu ikke fået læst andre af hende, og det ærger mig virkelig. Hendes historie om piger med spiseforstyrrelse er så fængende og hudløs ærlig. Det er lang tid siden, at en bog har fanget mig så meget, og jeg er så ked af, at der ikke er mange andre, der også har haft fornøjelsen af hendes værk. Der er alt for mange, der endnu ikke kender til hende, og det er virkelig en skam!
  2. Stephen Chbosky. Når jeg nævner Perks of Being A Wallflower, er det kun boggnaskere, der kender til fortællingen. Alle andre ser ud som om, at jeg har fået en alvorlig sygdom. Chboskys bog er SÅ smuk, og hans sprog er fængslende. Han burde læses af mange andre!
  3. Ellen Hopkins. Ellen Hopkins er en også en ny opdagelse for mig, men hvor kan hun dog skrive! Jeg er ellevild med hendes stil, personer og universer. Desværre kender jeg ikke andre, der har læst hende, og det er virkelig en fejl, for hendes historier er så gode!

Hvilke forfattere synes I er undervurderede eller ikke kendte nok ude i bogverdenen? Lad mig endelig få lidt inspiration til min to-read hylde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar