.

.

tirsdag den 30. september 2014

Top 10 Tirsdag - Hårde bøger at læse

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bøger, der var hårde at læse og komme igennem. Det kan være grundet genren, sproget eller handlingen.
Jeg har læst en del bøger, som jeg virkelig havde svært ved at få læst, og nogle endte jeg faktisk også med at droppe. Livet er jo for kort til dårlige bøger ;)

Listen bliver dog ikke en top 10 denne gang:


 1. Cuckoo's Calling af Robert Gailbraith. Denne bog er ikke dårlig, men jeg har for 4.gang opgivet at læse den på engelsk. Jeg kan faktisk ikke forklare hvorfor. Der er bare noget ved sproget, som gør, at mit tempo er så langsomt, at jeg slet ikke kommer nogen vejne. Derfor har jeg nu skaffet mig bogen på dansk, så jeg endelig kan læse den!
 2. Golak af Josefine Ottesen. Denne bog var SÅ langsom, kedelig og intetsigende. Det var de sidste 50 sider, der fangede mig, og indtil da måtte jeg virkelig hive mig i nakkeskindet for at fortsætte med at læse.
 3. Eighty Days Gul af Vina Jackson. Bogen var let nok at læse, men den var så dårlig og nærmest uhyggelig, at jeg flere gange havde lyst til at smække den i, ligge den i fryseren og aldrig nogensinde finde den frem igen!
 4. Medusas Øje af Lasse Bak Sørensen. Denne bog stod tilfældigt på hylden, og da jeg bestemte mig for at læse den, fortrød jeg ret hurtigt. Den var så hård at komme igennem, og jeg forstod slet ikke, hvad meningen med den var. Det var en rigtig øv oplevelse, og det eneste, der virkelig skabte mening med læsningen, var karaktererne i den.
 5. En sag for Helen Walsh af Marian Keys. Er der en bog, som jeg aldrig nogensinde kommer til at læse igen (eler resten af serien for den sags skyld), så er det denne serie. Flere gange ville jeg kaste den ud af vinduet, men det var et anmeldereksemplar, så den skulle læses færdig.
 6. Grønt Støv af Sara Blædel. Jeg elsker krimier, men er der en forfatterinde, der IKKE har forstået, hvordan sådan én skal skrues sammen, så er det fru Blædel. Jeg synes slet ikke, at der var spænding eller mystisk i bogen, den var bare kedelig og.... ARG!

Hvilke bøger synes I har været svære at få læst? Og hvorfor? Gav I op eller fortsatte I?

2 kommentarer:

 1. Det er meget, meget, meget sjældent jeg giver op på en bog. Det er noget med stædighed, tror jeg. En af de hårdeste jeg kan huske at have læst må være Moby Dick - men jo mere træls den bliver at læse, jo mere stædig bliver jeg. 'Du skal fanme ikke få mig ned med nakken, næ du, jeg skal nok få dig læst!' :D

  SvarSlet
  Svar
  1. HAHA! Det kender jeg godt! Det føles også som en form for nederlag, hvis man giver op!
   Nogle gange har jeg bare været nødt til at give op, simpelthen fordi det nærmest tog læselysten fra mig :S

   Slet