.

.

onsdag den 10. september 2014

"Slettet" af Teri Terry

Titel: Slettet
Forfatter: Teri Terry
Serie: Slettet
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Sider: 316
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Nyt Nordisk Forlag.


Kylas hukommelse er blevet nulstillet og hendes gamle jeg er væk. Hun husker intet fra før Sletningen, og nu skal hun starte et nyt liv i en ny familie. Men brudstykker fra fortiden dukker op i Kylas bevidsthed, og hvordan kan man stole på, at alle fortæller sandheden, når de gamle minder viser én det modsatte?

Der er for tiden rigtig mange dystopiske romaner, og dette er endnu en i rækken. Det er bestemt ikke alle, der formår at skabe en unik historie og et unikt plot, men Teri Terry har med "Slettet" formået at skabe en rigtig spændende begyndelse til sin trilogi!
I stedet for at skabe et helt nyt univers har Terry ladet sin fortælling tage udgangspunkt i en ikke så fjern fremtid. Teknologien virker meget lig vores i dag, og det er bestemt ikke urealistisk, at nogle politikere et sted i verdenen kunne tænke Sletning som en løsning på kriminalitet og verdens ulykke.
Idéen omkring Sletning og opbygningen af en Slettets liv forklares gradvist for læseren (og Kyla selv), og det giver læseren mulighed for at opdage den nye verden sammen med Kyla, hvilket er vedholder spændingen hele vejen igennem fortællingen. 

Kyla er bogens hovedperson, og historien er fortalt fra hendes synsvinkel. Kyla fortæller meget informativt om tiden lige efter Sletningen, og som læser bliver man virkelig sat ind i hendes situation og kan her følge hendes udvikling og integration til det samfund, som hun nu skal tilbage ti. 
Kyla er en stærk karakter, og hun er en kvinde, der ved, hvad hun vil. I hendes flashbaks får vi et tydeligt indblik i, at hun har været ret så bad ass i sit tidligere liv, og som læser higer man efter endnu mere information, ligesom Kyla selv gør. Kyla kan finde ud af at tænke selv, forsvare sig og er bestemt ikke dum. Det er dejligt med en kvindelig karakter, der formår at være stærk uden mændene omkring hende.
Kylas venskab til Ben kunne meget hurtigt have gjort bogen pladderromantisk og fjernet fokus fra det spændende univers og det engagerende plot, men det bliver ingenlunde tilfældet, hvilket kun tjener til bogens fordel.

"Slettet" er en rigtig spændende bog fra start til slut. Som læser er det svært at ligge den fra sig, og den overraskede mig virkelig positivt. Det er dejligt med en dystopisk bog, der tør bevæge sig i en nær fremtid og omhandlende noget, som måske godt kunne ske i den verden, vi befinder os i lige nu.
Jeg glæder mig i hvert fald til at læse de næste bøger i serien!

3 kommentarer:

 1. Hvor er det en god anmeldelse. Jeg overvejer snart at samle denne trilogi op, den lyder nu god, altså ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have, Tora :)
   Jeg synes bestemt det er en trilogi, der er værd at læse; Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad der kommer til at ske i de næste 2 bøger!

   Slet
 2. Vil du ikke læse og give en anmeldelse på Pernille Eybys bogserie Blodets bånd???

  SvarSlet