.

.

mandag den 15. september 2014

Readathon fall 2014: What to read?

Jeg går nærmest og tæller dage til efterårets readathon. Det er weekenden i efterårsferien, og det passer jo perfekt!
Mit første readathon var i foråret, og det var fortryllende at være med, og det er første gang, jeg har sat mig med en bog i 24 timer og bare gemt mig i dens personer, historie og livlige fortælling.

Readathon er 24 timer, hvor bogelskere har mulighed for bare at læse. Vi deler vores læseoplevelser med hinanden, og der er også mulighed for diverse konkurrencer og giveaways på de mange frivilliges blogs.

Det er en så hyggelig tradition, og jeg er glad for at være en del af den.
Det, jeg virkelig lærte af sidste omgang, var, at jeg skal have korte og spændende bøger ved hånden. Det giver et helt andet læseflow, og det skal være bøger, som jeg finder spændende.

 
Derfor står jeg nu i et enormt dilemma: Hvilke bøger, som står på min to-read liste, skal jeg gemme til readathon, og hvilke skal jeg læse nu???? Det er virkelig en udfordring og et rigtig svært spørgsmål, skulle jeg hilse at sige!
Et glimrende eksempel er The Maze Runner. Bogen er så relevant at få anmeldt lige nu, fordi filmen kommer om lidt, men jeg er sikker på, at den ville være oplagt til Readathon! 
Det er virkelig en udfordring at finde ud af, hvad læsestakken skal bestå af, og jeg spørger derfor jer om råd:

Hvordan vælger I jeres bogstak? Hvilke bøger tager I i hvert fald IKKE med? Og hvorfor? 

Jeg håber, at I vil dele jeres gode idéer med mig :)
 

6 kommentarer:

 1. Jeg har horrortema i oktober måned, så jeg har besluttet mig for at samle en ordentlig stabel horrorhistorier... så kan jeg forhåbentlig også holde mig vågen i længere tid :-D

  Stakken består primært af relativt korte bøger, men der vil også være et par tegneserier og 1-2 tykke bøger. Jeg har dog primært valgt engelske bøger, hvilket ikke helt var meningen, men jeg håber også at få sneget en enkelt bog på dansk ind i udvalget.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor en fed idé at lave et tema :D Fordi jeg bruger readathon til at læse en masse anmelderbøger, kan jeg nok ikke helt få det gjort, men stadigvæk, rigtig fed idé!

   Jeg har udvalgt én engelsk bog, og jeg tror, at jeg holder det ved den, jeg læser bare hurtigere på dansk - men sådan kan det jo gå nogle gange. Har du allerede valgt alle bøgerne :)?

   Slet
  2. Jeg er ikke 100% sikker, men næsten. Det kommer lidt an på, hvad jeg har lyst til at læse i de første uger af oktober - det kan jo være, at jeg kommer til at forgribe mig på bogstablen inden da :-D

   Slet
  3. Hehe det kender jeg godt :D Jeg glæder mig til at se, hvad du ender med!

   Slet
 2. Åh det er stadig ikke lykkedes mig at være med til readathon, jeg skal bare altid noget i de weekender, og jeg tror heller ikke det kommer til at passe sammen denne gang (øv!). Jeg tror du har ret i at en bog som Mazerunner vil være god til readathon, for jeg tænker, at det er rart at have noget spændende at læse, og ikke vælge bøger der er alt for tunge, så man ikke begynder at kede sig undervejs. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor træls: Det er jo en weekend, så ja, der er tit og ofte planer!
   Det skal nemlig være spændende bøger, for ellers tror jeg, at det bliver for meget at skulle læse uafbrudt. Det er noget andet, hvis man kan gå til og fra ;)

   Slet