.

.

torsdag den 25. september 2014

Et bogportræt #1

Kan I huske dengang, alle skrev i vennebøger i folkeskolen? Der skulle man tit beskrive sig selv med 3 ord eller 3 ting. 
Søde Rikke fra bloggen paperbackcastles har fundet på en helt ny måde at beskrive sig på: Med et bogportræt! Meningen her er enten selv eller at få andre til at finde 5 bøger fra den skønne samling og derefter beskrive, hvorfor det netop er disse bøger, der er blevet valgt.
Rikkes eget indlæg om dette kan læses lige her.
 I stedet for at skrive alle i ét indlæg har jeg valgt at lave det til en lille serie på min blog. Hvert indlæg er en persons 5 bøger, der beskriver mig.

Den første, der har lavet en stak bøger, er Mark. Mark kender mig nok bedre end de fleste, og derfor var jeg meget spændt på at se, hvilke bøger han ville vælge fra hylderne. 
Jeg var sikker på, at han ville vælge en Harry Potter bog. Kan man vælge andet, når det er mig?
Men de andre, han puttede i sin stak, var jeg virkelig overrasket over. 

"Jeg skal selvfølgelig have en Harry Potter bog med, bare fordi. Men det er en del af dig, og vi har begge lært at læse via Harry Potter. Og det er helt klart dér, din kærlighed til bøger stammer fra." Og hvor har han evigt ret!

"Modelland er med for at symbolisere alle de ting i dit liv, som jeg ikke forstår. Alle de mærkelige idéer eller tanker." Jeg synes dette var et enormt sjovt valg, og jeg havde aldrig nogensinde troet, at han ville tage denne bog ned fra hylden. Alligevel kan jeg godt forstå, hvorfor det netop er denne bog, han bruger til denne illustration.

"Nightmare before Christmas skal med, fordi vi bare har så meget omkring Burton. Vi elsker hans film og især denne. Jack og Sally er jo vores cake toppings til brylluppet!" Ja. Tim Burton er virkelig en instruktør, som både Mark og jeg beundrer. Hans film, karakterer og ikke mindst historier giver så meget mening for os, og Burton har virkelig ført os tættere sammen.

"Odd Thomas er faktisk med, fordi det er en af de første bøger, jeg virkelig var glad for. Og det gav jeg videre til dig! Men den er også med, fordi Odd er så dyster og mørk, og hans kæreste er lyset i hans liv." En rørende forklaring, som jeg altid vil huske på. "Der skal King med i stakken, også selvom du ikke har læst mange af hans bøger endnu! Denne er med, fordi der er en bestemt scene, hvor konen skal redde sin mand, da han får det dårligt efter et foredrag. I stedet for at løbe efter vand, stopper hun op, da hun ikke kan huske, om han vil have isterninger eller ej. Er det ikke det, forhold handler om? At kende hinanden så godt, at det nærmest kan stå i vejen?" Mark er meget refleksiv, men når han finder så små detaljer, som han bidder sig fast i, bliver jeg mindet om, hvorfor jeg elsker ham. Især Boo'ya Moon er en af mine yndlings King bøger, og jeg tror aldrig, at jeg finder én, der er lige så fantastisk: Især ikke efter Marks syn på den.


Det er sjovt at se, hvordan andre mennesker beskriver én gennem andres værker. Jeg glæder mig til at få min mor, mine venner og veninder til at gøre det samme!

Hvad med jer? Hvis I skulle vælge én bog, hvilken tror I så, der ville beskrive jer allerbedst?
 

8 kommentarer:

 1. Åh, hvor er det bare fantastisk når man kan blive så rørt og overrasket over, at andre skal finde bøger, der passer til en. Det er smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er virkelig en speciel oplevelse :) Jeg glæder mig virkelig til at lave det med veninder og måske min familie senere hen. Det er overraskende og sjovt :D

   Slet
 2. Great post and nice blog. Thank you so much

  SvarSlet
 3. Vi udbetaler op til 100.000 Kr. for din Brugte bil. Vi modtager gerne henvendelser fra hele landet. Afregner kontant, straksoverførsel eller MobilPay, henter gratis, samt afmelder din bil gratis som en ekstra service. Så tøv ikke. Ring til os på Tlf. 27 17 20 47 eller få tilsendt et tilbud på din brugtebil. Vi er godkendt statsautoriseret motorkontor. Sælg ikke før du har snakket med os

  Vi modtager alle slags biler: Personbiler, Varebiler, Skrotbiler , Skadede og defekte biler, 4×4-hjuls, Biler uden afgift, ATV’er Leasingbiler Motorcykler mv.
  www.skrotpriser.com Danmarks Højeste Skrotpræmie 2017

  SvarSlet
 4. Her på skrotbileksperten.dk er vi stolte af at kunne servicere alle vores værdifulde kunder med den garanteret højeste skrotpræmie på din skrotbil. Din støtte er årsagen til, at vi har kunnet være succesrige i så mange år.
  http://www.skrotbileksperten.dk/

  SvarSlet