.

.

lørdag den 9. august 2014

"Wicca-veninder: Papsøstre" af Nicole Boyle Rødtnes

Titel: Wicca-veninder: Papsøstre
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Wicca-veninder

Forlag: Facet
Sider: 203
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Facet.


Dette er den anden og sidste bog i serien om Mathilde og hendes veninder, der tror på wicca.
Mathilde er endelig ved at falde til i sin nye vennegruppe med Victoria og Frederikke. Pil er endelig ved at få livet til at falde på plads og give mening igen efter en forfærdelig projektuge.
Men både Mathildes mor og Pils far har en overraskelse i ærmet, og den vender om på Mathilde og Pils liv en gang for alle.

I bog 2 i den lille serie formår Rødtnes at udvikle sine karakterer endnu mere. Bog 2 samler op umiddelbart efter bog 1's slutning. Atter engang lykkes det hende at blande en ungdomsroman med tanken om en alternativ tro eller livsstil, men selve wiccadelen træder for alvor i baggrunden i denne bog. Det gør intet, netop fordi fortællingen graver så dybt ned i de to hovedpersoner og deres liv. 
Hvor den første bog handlede meget om at finde gode veninder og at lære sig selv at kende, handler denne bog om at blive voksen, tage ansvar og at sætte sine grænser: og ændre disse. Det er emner, som berører mange unge mennesker, og Rødtnes gør det enormt godt i denne alternative ungdomsbog.

Mathilde var fortæller i bog 1, og hun fortæller også i denne bog. Mathildes vinkel handler meget om at skulle være i familie med sin ærkefjende, og hvordan man pludselig kan få denne til at blive ens bedste veninde: Endda papsøster. Mathilde udfordres virkelig på sit menneskesyn, men hendes tanker og reaktioner er beskrevet sådan, at jeg tror, at alle kan forstå hende og følge med i den måde, hun ser situationerne på. Mathilde er også i denne bog en sympatisk karakter, som man engagerer sig i som læser og meget gerne vil vide mere om. Mathilde bliver mere voksen og ansvarsbevidst i denne bog, og det klæder hende meget.

Pil har vi kun set gennem Mathildes øjne indtil nu. I bog 1 blev Pil fremstillet som klassens dronning/bitch, og Mathilde var bestemt ikke begejstret for hende! Men som alle andre mennesker har Pil også skeletter i skabet, og nogle af dem er sværere at deale med end andre. Pil er ikke længere "bare" en bitch, og med hendes vinkel på historien, er der nogle problematikker, følelser og tanker, der tilføjes, som gør bogen endnu mere spændende og nuanceret. 

Bogen er bygget op som den første. Sproget er letlæseligt og giver et godt læseflow, især fordi der ikke står specielt meget på hver side. Dette betyder dog ikke, at bogen er dårlig eller skrevet dårligt. Rødtnes udvider sit persongalleri i denne bog, og det er en rigtig klog beslutning. Det giver læseren endnu flere personer at tage stilling til, og har man læst bog 1, tvinger det også læseren til at forny sit syn på nogle af de personer, man allerede havde fordømt. 
Ydermere er denne bog en rigtig god slutning på den lille serie, og Rødtnes får sat et rigtig godt og stærkt punktum for historien om Mathilde, Frederikke, Victoria og Pil!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar