.

.

tirsdag den 19. august 2014

Top 10 Tirsdag - "Den SKAL du læse!"

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!
Ugens tema er bøger, som andre har kastet i nakken af mig og sagt: DEN SKAL DU BARE LÆSE! Når man befinder sig i et netværk med bogelskere, er det umuligt ikke at få hørt og sagt den sætning mindst 10 gange på en dag! Og hvis jeg skulle læse alle de bøger, som folk anbefaler, krævede det 100 år på en øde ø! Her er et lille udpluk af de bøger, som jeg bare SKAL læse. Jeg vil på forhånd undskylde over, hvor mange af disse sikkert fantastiske bøger, jeg ikke har fået læst ;)


  1. Rebel Belle af Rachel Hawkins. Denne bog er lige nu meget populær i min vennekreds. De fleste har læst den, og alles konklusion er: Den skal du bare læse!
  2. Stolthed og fordom af Jane Austen. Som bogelsker skal man på et eller andet tidspunkt give sig i kast med klassikerne. Og Jane Austen er en af dem, som bliver nævnt i flæng, når jeg spørger, hvor jeg skal starte.
  3. Sherlock Holmes af Arthur Conan Doyle. Den klassiske krimi og detektiv! Ja, jeg burde få dem læst, jeg ved det godt! Alle elsker hans karakter, og se hvordan den nye tv-serie bare har gjort denne fandom endnu mere populær!
  4. Game of Thrones af George R.R. Martin. Vi ved det godt. Det er den nye Ringenes Herre med et giga og enormt gennemført univers. Jeg ser folk i toget med denne bog, hver gang jeg sidder i kupeen og observerer andre mennesker, og dem, der ikke læser den, har allerede gjort det og anbefaler den til alle omkring dem!
  5. The Notebook af Nicholas Sparks. En rigtig kærlighedsroman og den, som man skal starte med, hvis du spørger i min vennekreds. Den SKAL man bare læse!
  6. Narniabøgerne af C.S. Lewis. Jeg kunne godt lide den første film, der udkom, og jeg har alle Narniabøgerne i én stor. Der er eventyr og fantasy, og elsker man det, SKAL denne bog bare læses, hvis du spørger ude i bog-verdenen!
  7. Angelas Aske af Frank McCourt. Det er nu kun én, der har sagt, at jeg SKAL læse denne bog, men hun holder fast i det og siger det ofte til mig ;) Jeg lover, at det sker snart!
  8. Looking for Alaska af John Green. Kunne du lide TFiOS? SÅ SKAL du læse den her, den er næsten lige så god! Er jeg mon den eneste, der har hørt folk sige dette?
  9. The Princess Bride af William Goldman. Jeg forelskede mig i filmen, og jeg har 2 veninder, der altid råber til mig, at bogen SKAL læses også. Den skulle være lige så sjov og finurlig som filmen, og jeg er bestemt fristet af den, når jeg kigger på amazon (et par gange om dagen...)
  10. Delirium af Lauren Oliver. Der er påfaldende mange, der kan lide denne serie. Jeg er endnu ikke nået til den, men den får ros, og den er et must-read hos rigtig mange i min omgangskreds!

Hvad med jer? Får I tit at vide, at der er en bog, I bare SKAL læse? Og hvad gør I så? Får I det gjort, eller gør det det helt modsatte for jer? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar