.

.

tirsdag den 5. august 2014

Top 10 Tirsdag - Bøger til nybegyndere!

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!
Ugens tema erbøger, jeg ville forære til én, som aldrig nogensinde har læst. Det er virkelig et svært spørgsmål, for hvad var det, der gjorde, at jeg forelskede mig i bøger? Hvorfor er det lige, at jeg gemmer mig i bøgernes verden og tager på eventyr eller gennemlever sorg med disse skønne karakterer?
Jeg ville ikke bare forøre én bog, men dem alle 10 på én gang. Der er noget for en hver smag, og så ville jeg bede personen vælge lige præcis den ene bog, som han eller hun kunne se sig selv i, når de læste om den!


  1. Harry Potter af JK Rowling. Jeg har altid elsket bøger, biblioteker og at fare vild i boghandler. Men den bog, der gjorde, at jeg aldrig stoppede med at læse, var Harry Potter. Det var den første bog, hvor jeg virkelig var forelsket og levede i universet hele min barndom. Jeg håber, den bliver mine børns "første bog", og jeg kan ikke se en bedre bog at give videre til en nybegynder!
  2. The Fault in Our Stars af John Green. Denne historie handler om venskab, kærlighed og livets alvor. Den har lidt af det hele, og netop derfor tænker jeg, at den kan bruges til alle former for læsere!
  3. Impulse af Ellen Hopkins. Denne bog er lidt mere spøjs, men jeg synes, der er mange flere, der burde få den læst! Den rørte mig dybt, og jeg kunne slet ikke slippe den. Denne bog ville jeg med glæde forære til et andet menneske!
  4. Perks of Being A wallflower af Stephen Chbosky. Den er lidt i samme gænge som TFiOS, men så alligevel ikke. Bogen er hurtigt læst og overkommelig, og dens historie samt karakterer er fantastiske og unikke! Netop derfor ville jeg give den til en nybegynder!
  5. Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen. Er man mere til krimi, ville jeg helt klart anbefale denne bog! Det er en genial serie, og den første bog fangede mig fra første side: Jeg stoppede simpelthen ikke for at spise, bade eller sove! Hvis ikke den kan fange en nybegynder, der elsker krimier, så ved jeg ikke, hvad der kan.
  6. Carrie af Stephen King. Som jeg tidligere har nævnt på bloggen, har jeg ikke læst meget Stpehen King (men jeg vil gerne!). Denne bog er ikke lang og ikke lige så "syret" som andre af hans værker. Netop derfor tænker jeg, at den er et godt sted at starte, hvis man vil prøve kræfter med ham. Og bogen mega uhyggelig!
  7. For min søsters skyld af Jodi Picoult. Etik er noget, vi alle konfronteres med i hverdagen. Netop derfor synes jeg, at denne bog er et glimrende billede på en problematik, som diskuteres mere og mere i dag. Havde jeg en halvfilosofisk ven, der manglede en god bog, ville jeg kaste denne efter ham eller hende!
  8. Twilight af Stephenie Meyer. Det er måske mest til mine veninder, men tænk på, hvor mange, der begyndte at læse, fordi Twilight kom på gaden? Den har kærlighed, drama og spænding, og jeg kan sagtens forestille mig at give denne bog til en nybegynder!
  9. Ringenes Herre af Tolkien. Så er der dømt vaske ægte fantasy! Her er drager, orker og et eventyr, der siger spar 2! Jeg ville understrege for den kære nybegynder, at den tager lidt tid om at tage fart, men når det så sker, er det umuligt at give slip på denne elskelige serie og dens hovedpersoner!
  10. Det smaragdgrønne atlas af John Stephens. Vi vender tilbage til fantasy, kan I mærke det? Men denne bog (og serie for den sags skyld) var nærmest min nye Harry Potter serie! Den havde samme glæde for fantasy og at udvikle univers som de bøger, og forfatteren ved, hvad han vil med sine hovedpersoner. Den er skrevet i et let sprog, og der står ikke meget på hver side, og det vil gøre, at en nybegynder slet ikke kan stoppe med at læse :D

Hvad med jer, kære læsere? Hvis I skulle anbefale én bog til en nybegynder, hvilken skulle det så være? Var det en bestemt bog, der gjorde jer forelskede i at læse :)? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar