.

.

tirsdag den 12. august 2014

Top 10 Tirsdag - At læse eller ikke at læse?

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!
Ugens tema er bøger, jeg har på hylden, men som jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg nogensinde får læst. Jeg tror, at alle os boggnaskere har en uvane med at købe en masse bøger. Og pludselig står vi dér og mangler at læse en masse af dem, men får man det nu gjort?
Noget helt andet er, hvilke bøger man skal vælge til og fra: Alle snakker om Twilight, Fifty Shades og Divergent, men skal vi så læse dem? Hvad nu, hvis de slet ikke er så gode, som alle går og siger?  1. Under kuplen af Stephen King. Nu, hvor den også kommer som en TV-serie, er det en bog, alle snakker om. Alle skal se Under The Dome, alle skal følge med, og alle hiver bogen ned hos min lokale boghandler, der ikke har en chance for at skaffe nok af den hjem. Jeg glæder mig bestemt også til at læse denne bog, men jeg bliver ved med at udskyde det, og hvorfor? Jeg tror ærlig talt, at det er frygten for, at den ikke er så god og fantastisk, som alle siger. Jeg er så bange for at blive skuffet, fordi jeg er ny i Kings verden...
  2. Da Vinci mysteriet af Dan Brown. Jeg har bare en idé om, at den ikke fungerer som bog. Normalt vil jeg læse bogen, inden jeg ser filmen, men det kommer bare ikke til at ske her. Jeg kan filmen udenad, den er så fed! Men jeg er virkelig bange for, at bogen vil være langhåret og lige til at falde i søvn over!
  3. Dracula af Bram Stoker. Det er en af de klassikere, jeg skide gerne vil læse. Vampyrer styrer, og jeg vil så gerne se, hvor det hele begyndte. Alligevel er der en del af mig, der behændigt undgår den, hver gang jeg kommer forbi den... Måske fordi jeg er bange for en form for irriterende middelalderengelsk eller en bog, der slet ikke lever op til mine høje forventninger.
  4. Stolthed og fordom af Jane Austen. Jeg er den type, der enten vil ELSKE Austen eller slet ikke forstå, hvorfor alle kaster sig i støvet for hendes fødder. Jeg er direkte angst for at komme i gang med hendes bøger, for hvad nu, hvis jeg ikke kan lide dem? Enormt mange bogelskere ude bag skærmene ELSKER hendes bøger og genlæser dem igen og igen. Og på en eller anden måde føler jeg ikke, at man kan være en "ordentlig bogelsker", hvis ikke man kan lide hendes værker. Derfor lever jeg i lykkelig uvidenhed og venter med hendes bøger lidt endnu...
  5. The Notebook af Nicholas Sparks. Jeg har aldrig læst noget af Sparks. Aldrig. Nogensinde. Never. Hvis du ikke allerede er faldet ned af stolen, så er det et mirakel. Det er den rekation, jeg får næsten alle steder. Sparks' bøger er sikkert fantastiske, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med ham. Men samtidig er jeg bange for en omgang tøsefnadder og værker, der slet ikke er det, som jeg håbede på.
  6. Looking for Alaska af John Green. Jeg har kun læst TFiOS af Green. There, I said it! Jeg er bange for at fortsætte med hans bøger, for hvad nu hvis jeg allerede har læst den bedste? Hvad nu hvis det kun går ned ad bakke herfra? Nej, det vil jeg ikke udsætte mig selv for!
  7. The Testing af Joelle Charbonneau. På Hypable, goodreads og selv Mugglenet er dette den nye serie. Den nye Hunger Games. Den nye Divergent. ALLE snakker om denne bogserie, som bare skulle være det fedeste lige nu! Jeg har kigget på den flere gange, og bestemt lyder den spændende. Men når ting bliver hypet så voldsomt som disse serier gør for tiden, er jeg bange for en slem skuffelse! Jeg håber virkelig at få den første bog til anmeldelse, så jeg kan se, om de er noget for mig!
  8. Kampen om Tronen af Georg R.R.Martin. Det er den serie, som jeg har et love hate forhold til. Sådan vil det være, indtil jeg får den læst. Pt har jeg opgivet bøgerne og har kastet mig over tv-serien, hvor jeg i skrivende stund har set de første 5 episoder. Jeg VED, at jeg vil elske serien, for fantasy, konger og magi er mit mellemnavn, men åh hvor er de tykke, og jeg VED, at jeg skal have tid til at sluge den i en mundfuld for at fatte det omfattende univers, Martin har skabt. Og det er fedt, det er det, jeg siger! Men åh hvor er jeg bange for, at bøgerne ikke er, som jeg forventer.
  9. Glaspigen af Karin Dyhr. Det er lidt mere i mit fagfelt, at denne bog er oppe at vende. Det er en bog om en pige med borderline, som er en diagnose, der er meget oppe i tiden, og som vi mangler at lære en masse om. Når det så er sagt, er det en bog, som jeg bare ved, der kommer til at gå år, før jeg får læst...
  10. Divergent: Four af Veronica Roth. Nu har jeg læst de første 3 bøger i serien, og jeg elskede den første, 2'eren håbede jeg var den svære 2'er, men bog 3 ødelagde ALT for mig. Jeg var så sur, og selvom alle snakker om denne serie lige nu, så NÆGTER jeg at læse videre nu, så må de hype lige så tosset, de vil ;)

Hvad med jer derude? Hvilke bøger har I et ambivalent forhold til? Står den dér på hylden og glor på jer, og I overvejer skal/skal ikke? Hvilke tanker gør I jer, når der kommer en ny bogserie, som er det hotteste og bare SKAL læses? :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar