.

.

tirsdag den 5. august 2014

"Elverskud: Skæbnedans" af Nicole Boyle Rødtnes

Titel: Elverskud: Skæbnedans
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Elverskud

Forlag: Alvilda
Sider: 250
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda.


Dette er den første bog i trilogien om søstrene Birke, Azalea og Rosa.
Birke og hendes søstre er elevere. Samtidig med at de skal forsøge at leve som normale mennesker, er de nødt til at skjule deres sande identitet for omverdenen. Pludselig sker der mystiske ting omkring dem, og deres sikre skjulested er ikke så sikkert mere...


Skæbnedans er den første bog i trilogien, som jeg har haft stående på hylden i et stykke tid. Da jeg tog hjem på sommerferie, bestemte jeg mig for at tage den første bog med i tasken, og lige nu ærger jeg mig over, at jeg ikke medbragte de sidste 2!
Skæbnedans formår at blande fantasy med ungdomsroman på en måde, der ikke bliver kluntet eller forceret, og Rødtnes skriver i et levende og spændende sprog, så man som læser ikke formår at ligge bogen fra sig!
Historien er original og rigtig godt fundet på. Det er svært for tiden at finde en "paranormal-romance-young-adult"-agtig bog, som ikke minder om alle de andre. Denne bog har sin helt egen tilgang til genren, og det er en fornøjelse at læse den fra start til slut! 
Selv når emner som kærester og det at ville have én at dele livet med bringes op, bliver det ikke kluntet eller noget, som ikke passer ind i historien. Selvom hovedpersonerne er elvere, beskrives deres frustration over ikke at kunne gøre ligesom deres jævnaldrende  rigtig godt, og det giver historien og dens karakterer stor troværdighed.

Birke er den søster, der fortæller i bogen. Man ser det hele fra hendes synvsinkel, også selvom de andre søstre fylder meget. Birke er en pige, der står ved sine meningers mod, og selvom hun har svært ved det med drenge og at være ung, ender hun ikke med at være en svag karakter eller ligegyldig på nogen måde. Hele bogen igennem er Birke spændende at følge, og hendes udvikling samt de dilemmaer, som hun ender i, er meget realistiske for en pige på 15 år. 
Det meste af historien er bygget op omkring det faktum, at hun og søstrene er elvere og derfor ikke kan tage med til fester, danse med drengene eller bare se flirtende på dem, for på den måde driver de drengene til vanvid. Det er netop denne detalje, der gør, at historien aldrig bliver pladderomantisk, men at man som læser netop engagerer sig i hendes historie og virkelig ønsker, at det hele nok skal gå.

Sproget i bogen er letlæseligt men uden at være simpelt og tale ned til sin læser. Rødtnes er rigtig god til både at beskrive natur/omgivelser, dialoger og ikke mindst de tanker, som Birke har i løbet af hele fortællingen. Bogen er meget malerisk og giver læseren mulighed for at dykke helt ned i Birkes sind og liv og være med igennem hele bogen.

Elverskud: Skæbnedans var en sand fornøjelse at læse, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med den anden bog i serien!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar