.

.

tirsdag den 29. juli 2014

Top 10 Tirsdag - En masse bøger!

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er forfattere, som jeg ejer flest bøger af. Indtil nu er jeg ikke blevet ramt af et samlergen, når det kommer til bestemte forfattere og deres bøger. Det er faktisk ganske få, hvor jeg kan sige, at jeg prøver at skaffe mig ALLE værker i fede udgaver.

Derfor bliver listen enormt kort, men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad der gør, at I samler på en forfatter? Og hvorfor valgte I lige præcis denne? :)


 1. JK Rowling. Det er ikke en stor overraskelse, at jeg ejer ALT, hvad Rowling har udgivet. Alt fra Harry Potter til Den Tomme Plads står på hylden derhjemme. Jeg er især vild med hendes udgivelser af de bøger, Hogwarts-eleverne læser! Når jeg sidder med dem, føler jeg nærmest, at jeg selv er en del af universet!
 2. Stephenie Meyer. Som jeg har sagt tidligere, er jeg twilight-fan. Det indrømmer jeg glad og gerne, jeg synes bøgerne er fantastiske! Derfor har jeg hele serien samt den illustrerede guide og novelle, Meyer udgav efter bogserien sluttede. Jeg har også Vandrende sjæle, men den har jeg endnu ikke fået læst!
 3. Stephen King. Jeg har ikke læst meget King. Jeg tror kun, jeg har sluttet 3-4 bøger. De andre kom jeg aldrig i gang med. For mig er King en forfatter, der altid har imporneret mig, og jeg glæder mig til at komme i gang med ham. På hylderne er der masser af hans bøger, og jeg tror, at mit problem er, at jeg ikke aner, hvor jeg skal starte henne med ham, fordi han udgiver en ny bog hele tiden!
 4. Jussi Adler-Olsen. Som krimi-elsker må jeg erklære, at Jussi er min absolutte favorit! Derfor ejer jeg også alle hans bøger (dog sammen med min mor, så de står ved mine forældre), og jeg er især forelsket i Afdeling Q serien!
 5. Camilla Läckberg. Camilla Läckberg var den første krimiforfatter, der virkelig tog mig med storm. Jeg læste Isprinssessen 2 gange lige efter hinanden, for jeg kunne slet ikke forstå, at man kunne skrive sådan en gribende bog! Alle hendes værker ejer jeg, og jeg kan slet ikke vente på en bog mere i serien!
Derfor stiller jeg nu mit spørgsmål igen: Hvad er det, der gør, at I samler på en forfatter? Og hvorfor har I valgt lige præcis denne?

2 kommentarer:

 1. Jeg vil ikke sige at jeg samler på bestemte forfattere. Jeg samler på gode historier og nogle gange betyder det at man får mange bøger af en bestemt forfatter. Især hvis forfatteren skriver en serie med mange bøger i. Har jeg læst en god bog er det naturligt for at at se på hvad forfatteren ellers har skrevet, men jeg vil kun anskaffe mig andre bøger af forfatteren hvis jeg synes de lyder spændende. F.eks. har leg lidt en svaghed for Lene Kaaberbøl, men eftersom krimier ikke siger mig ret meget har jeg ingen af hendes nyere krimier stående på hylden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tit den uvane, at hvis jeg nu har en læst én god bog af en forfatter, så skynder jeg mig ind på Goodreads og sætter ALLE dennes bøger på min to-read hylde. Nu har jeg langt om længe ryttet op på denne hylde på GR, hvor jeg har set på, hvad hver enkelt bog handler om og sorteret ud fra det! Det tog tid, men jeg fik slettet 500 bøger såååå..... ;)

   Slet