.

.

tirsdag den 15. juli 2014

"Solbarnet" af Kasper Hoff

Titel: Solbarnet
Forfatter: Kasper Hoff
Serie: -
Forlag: Facet
Sider: 320
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Facet. Alle holdninger og meninger til bogen er mine egne!


Nimo bor i Solrun, et land, hvor man tilbeder den store Sol. Profetien siger, at en dag vil Solbarnet bestige det store Soltårn og hente Sol ned på jorden, hvorefter alle elendigheder vil få en ende. En dag udvælges Nimo som det næste Solbarn, og han fanges i et politisk spil og et sandt eventyr!

Da jeg startede på denne bog, lovede det rigtig godt. Hoff har skabt sig sin egen fantasy-verden med forskellige byer, våben og dyrearter. Jeg kunne rigtig godt have tænkt mig et kort over landet eller en uddybning af denne verden, for den tegner rigtig godt. De fleste ting bliver bare nævnt, som om vi skal vide, hvad de er. Det er en skam, for selvom det for nogle kan gøre, at vi selv fantaserer, kunne det også have hjulpet læseren til at komme endnu bedre ind i fortællingen.

Desværre skete der bare noget hen ad vejen, som gjorde, at jeg blev skuffet. Nimos karakter tog en drejning, som var alt for forudsigelig, og hver gang, der skete noget nyt med ham, blev det beskrevet alt for overfladisk og slet ikke på en måde, der gjorde, at jeg fik lyst til at engagere mig i ham og hans historie. Selve handlingen og det politiske spil i bogen gjorde, at jeg fortsatte med at læse, men det holdt hårdt til tider, netop fordi Nimo ikek blev uddybet nok efter min smag. 
Nimo var meget sort/hvid i løbet af bogen, og de nuancer, som hovedpersoner normalt har, forsvandt meget hurtigt fra handlingen. Enten holdt man med Nimo, eller også var han blevet arrogant og alt for selvhøjtidelig. Jeg manglede dét, der normalt er i mellem disse yderpunkter, og hver gang Hoff nærmede sig dette, skiftede han sceneri. 

Selve eventyret var en fornøjelse at læse! Der var krig, spænding, romantik og en fortælling om at være modig. Jeg kan sagtens se denne bog fungere som en børnebog også, for de mange eventyrelementer ville have fanget mig for en 10 år siden! Det gjorde de også nu, og det var også en af grundene til, at jeg fortsatte med at læse! Universet og spændingen omkring profetien skaber en rigtig god stemning bogen igennem, og derfor er den også så hurtigt læst.

Sproget er let og forståeligt, og derfor er det også en bog, der fungerer til alle aldre. Der var nogle lidt sjove vendinger her og der, som jeg synes lød meget "for-danskede", men gennem hele bogen var der passager med smukke symboler og rigtig gode beskrivelser både af steder, personer og følelser. 

"Solbarnet" er en hyggelig og hurtigtlæst fantasybog, som trods alt er svær at lægge fra sig, når man først kommer i gang. Havde hovedpersonerne haft mere karakter, havde det været en perfekt fortælling om venskab, mod og at være tro mod sig selv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar