.

.

torsdag den 10. juli 2014

Harry Potter is back!

Du ved det sikkert allerede, for det har stået på alle sociale medier og hjemmesider de sidste par dage:
JK Rowling har på hjemmesiden pottermore.com skrevet en lille sequel til vores elskede serie!

Pottermore.com er en hjemmeside, hvor man kan genlæse bøgerne på en helt anden måde. Man går igennem illustrerede udgaver af kapitlerne, hvor man finder små genstande og ser, hvordan Rowling altid har forestillet sig den verden, som hun delte med os. Som Harry Potter fans har vi altid ønsket mere: Flere bøger, flere bagom fortællinger, og det er netop, hvad vi får på Pottermore. Her vil kapitlerne løbende blive åbnet (lige nu er vi i midten af bog 4), og er man heldig, vil der være nyt fra Rowling. 

Her skriver hun uddybende om ting (fx magiens historie og love) eller giver os en karakters baggrundshistorie, og det giver en helt ny dimenssion til den fortælling, som vi alle kender så godt! Jeg er en af de første, der logger på, når der er nyt på pottermore, og denne gang var det nærmest umuligt for mig at få lov, fordi ALLE skulle derind og læse om vores elskede Harry, Ron og Hermione.

Men hvad er det, Rowling har skrevet?
På Pottermore kan man nu læse The Daily Prophet, som er troldmændenes avis. Her udgiver Rowling sig for bla. at være Rita Skeeter (Rivejern), som skriver artikler om ldit af hvert. Senest blev det til en artikel, hvor hun sladrede om, hvad vores hovedkarakterer laver i dag. Setuppet er Quidditch-mesterskaberne, hvor de alle kommer og ser kampen.

Jeg vil ikke spoile, hvad der står på pottermore, det kan alle komme ind og læse :) Men hvor er jeg dog lykkelig for denne lille artikel. Jeg kunne rigtig godt lide epilogen i den sidste bog, men den gav mig ikke følelsen af afslutning. Jeg kunne ikke lukke bogen og føle, at det var okay. Der var alt for mange spørgsmål, og de fleste bliver besvaret med denne lille artikel!

Rowlings sprog er som altid forunderligt, og når hun skal være Rita Skeeter og sladre samt danne hypoteser, kan man ikke andet end at sluge det hele på en gang, mens man griner og langsomt stilles tilfreds. Det er en anden slutning, og det er den, jeg har manglet de sidste mange år!
Nu har Rowling udtalt, at hun IKKE skriver mere om disse karakterer, men det er også okay. Nu ved vi, hvordan de har det, og hvad de laver. Det er nok for mig :)


Hvad med jer? Har I fået læst den fine artikel og hvad synes I om den? Ødelægger den serien for jer, eller giver den også en form for punktum, som I ikke havde førhen?6 kommentarer:

 1. Jeg har ikke læst den. Jeg kiggede hurtigt på siden i går, men kunne ikke finde artiklen. Går ud fra, at man skal have en brugerprofil (og logge ind :-)) for at læse den?

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror efterhånden den kan findes ved at søge på Google! Men ellers er profilen ganske gratis og kan virkelig anbefales!
   Det er fantastisk med alle de baggrundshistorier, den side har :D

   Slet
 2. I finally got closure!!! :D

  Jeg var rigtig glad for at få en lidt bedre 'slutning' på det hele nu.
  Nu er der lidt mere ro i mit sind.

  SvarSlet
 3. Jeg har set mange negative kommentarer til artiklen, men jeg elskede den, og jeg blev faktisk helt rørt, da jeg læste den, den mindede mig bare om, alt det man var igennem i løbet af bøgerne. Jeg holder meget af Pottermore netop fordi Rowling her har skrevet så meget nyt om forskellig figurer osv. det er en udvidelse af universet, som jeg synes er rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne ikke være mere enig Mette! Pottermore er for mig et glædeligt gensyn med fantastiske personer og en dør ind i det univers, jeg altid vil elske!!

   Slet