.

.

søndag den 27. juli 2014

"Gravgæst" af Johan Theorin

Titel: Gravgæst
Forfatter: Johan Theorin
Serie: Ølandskvarteret #4
Forlag: Lindhardt & Ringhoff
Sider: 472
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Lindhardt & Ringhoff.

Dette er fjerde og sidste bog i serien Ølandskvarteret. Bøgerne kan læses i selvvalgt rækkefølge.

Øland er øen, hvor alle gæsterne kommer om sommeren. Der er masser af mennesker, masser af turister og masser af gys. Familien Kloss ejer det store feriested, men da Den Hjemvendte udser sig dem som sit mål, kan ingen på øen vide sig sikre.
Blandet sammen med fortællingen om det kommunistiske Rusland og Stalins styre får vi her en krimi med gys, genfærd og hævntørst.

Dette er den første bog i serien, som jeg læser. Der var ingen referencer til de tidligere bøger, og hvor meget de har med hinanden at gøre, skal jeg ikke kunne sige. Ikke desto mindre gav bogen fin mening for mig. 
Bogen har både krimi og gys i sig, og Theorin formår at blande disse to genre rigtig godt. Gyset ender med at træde i baggrunden for krimidelen, hvilket sker rigtig fint og gnidningsfrit, og som læser bliver det sværere og sværere at lægge bogen fra sig. 

Desværre synes jeg, at bogen var rigtig hård at komme i gang med. Jeg ved ikke, hvad det var. Handlingen virkede rodet, jeg kunne ikke finde ud af, hvad jeg skulle mene om de mange hovedpersoner, og mit engagement for historien var bare ikke eksisterende. Der gik bare for lang tid, før jeg blev grebet.
Når det så er sagt, og da dette skete, kunne jeg ikke stoppe med at læse. Spændingen tog til, og historien begyndte at give mening for mig. Jeg skulle hele tiden lige have det næste kapitel med, og jeg kunne slet ikke vente med at se, hvad personerne nu gjorde, fordi jeg vidste noget, som de ikke vidste. 


Igennem hele bogen er der en fin vekslen mellem de mange synsvinkler samt den fortidsfortælling, som bogen er bygget op omkring. Især historien om det gamle Rusland fangede mig, og det var den, der gjorde, at jeg blev ved med at læse. Det var enormt spændende med den historiske vinkel og udviklingen af karakteren derfra. 
Da fortællingen først tog til, fandt jeg også engagement for langt de fleste af de andre personer, som man ser historien fra. Det er svært, når man vælger så mange hovedpersoner, at skabe interesse for dem alle hos sin læser, og det er ikke lykkedes i dette tilfælde. Det var dog kun en eller to, som jeg ikke brød mig om, men fordi afsnittene er så korte, gjorde det ikke noget ved min læselyst. 

Gravgæst er en rigtig god krimi, når den tager til. Den har spænding og cliffhangers, og som læser er man selv med til at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Plottet er godt og originalt, og er man fan af krimier, skal man helt klart sætte denne bog på sin to-read liste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar