.

.

fredag den 27. juni 2014

"Fucking Seksualitet" af Wendy Smiths

Titel: Fucking seksualitet
Forfatter: Wendy Smiths
Serie: -
Forlag: Mellemgaard
Sider: 168
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Mellemgaard. Alle holdninger og meninger til bogen er mine egne!

Nete er til fest hos Jesper: Drengen som alle piger bare elsker! Jesper er voldsomt interesseret i Nete, og hun kan næsten ikke tro på sit eget held! I løbet af aftenen bliver Nete voldtaget, og hun er sikker på, at det er Jesper, fordi hun tidligere har sagt nej til ham. I skolen sladres der om festen, for hvem kender egentlig sandheden om, hvad der skete med Nete?

Fucking seksualitet er en bog, som kan bruges i seksualundervisning i skolerne. Eleverne har mulighed for at læse bogen og derved få sat ord på spørgsmålene om etik, grænser og hvad der er okay at gøre ved et andet menneske. Da jeg fik bogen tilsendt, var jeg sikker på, at jeg skulle læse en alt for pædagogisk og nusse-pusse fortælling, som slet ikke ville forklare, hvad seksualitet og det at blive voksen handler om: Jeg tog bestemt fejl!

Historien fortælles fra samtlige personers synsvinkel og kan derfor ikke deles op i hovedpersoner som sådan. Historien handler egentlig om Jesper og Nete, men alle andre implicerede får lige så meget plads, og deres problemer, personlighed og seksualitet fylder lige så meget. Bogen formår på fornem vis at nå rundt om heteo- og homoseksualitet samt det at bruge sin krop til at opnå anerkendelse. Ydermere når den omkring "det sunde forhold", hvor sex er naturligt og er en aftale mellem begge parter. Alle disse forskellige vinkler på seksualitet forklares uden fordomme, og måden hvorpå disse skildres er så naturlig og lærerig, at jeg trygt ville lade mine børn læse bogen, når de engang skulle finde ud af, hvem de var som mennesker.
Bogen udstiller ingens seksuelle lyster, den taler ikke om rigtigt og forkert, men den fortæller os, hvad der er okay at gøre mod et medmenneske.

Bogen arbejder meget med grænser og "et nej er et nej!" Det er en vigtig ting at lære den målgruppe, som bogen er lavet til, og med de forskellige fortællinger bliver dette emne nuanceret og belyst på mange forskellige måder. Selvom jeg ikke er med i den målgruppe, som bogen er skrevet til, kunne jeg sagtens se mig selv i nogle af de karakterer, som beskrives. 

Sproget er let tilgængeligt, og bogen er læst på en enkelt dag. Den er svær at ligge fra sig, fordi historien konstant udvikles, og man vil gerne vide, hvad der sker med de forskellige personer, og hvorfor de gør, som det beskrives i fortællingen. 
Fucking seksualitet er en rigtig god bog til arbejdet med unge og sex. Den har rigtig mange gode spørgsmål på hjerte, og jeg er sikker på, at den kan skabe nogle gode debatter i et klasselokale!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar