.

.

fredag den 20. juni 2014

"Billie" af Anna Gavalda

Titel: Billie
Forfatter: Anna Gavalda
Serie: -
Forlag: Lindhardt & Ringhoff
Sider: 201
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5


BOGEN ER VENLIGST SPONSORERET AF LINDHARDT & RINGHOFF. DER KAN LÆSES MERE OM BOGEN PÅ DERES HJEMMESIDE. MENINGER OM BOGEN ER MINE EGNE.

Billie og hendes kæreste, Franck(y) er et umage par. De lærte hinanden at kende gennem et teaterstykke, og nu er de på en mystisk måde blevet uadskillelige. En nat fortæller Billie deres og sin egen historie til en stjerne i håb om, at Franck vil overleve det koma, hun er overbevist om, at han er endt i.

Jeg har aldrig læst noget af Anna Gavalda, men jeg har hørt mange fortælle om hende og den finurlige fortællestil, hun benytter. Derfor glædede jeg mig til at prøve kræfter med en af hendes bøger, og jeg er rigtig glad for at have stiftet bekendtskab med hende. Gavalda fortæller i jeg-person og henvender sig til stjernen, som bliver læseren, da der ofte bruges "du", når Billie taler til stjernen. Det inddrager læseren og gør fortællingen unik på sin egen måde, eftersom jeg har oplevet ganske få bøger, der formår at bruge et du på en måde, så man som læser ikke lægger mærke til det, fordi det er så sjældent.

Billie er en pige, der har været alt igennem. Hun har solgt sin krop, forsøgt at finde kærlighed på de mærkeligste steder og måder, og alligevel er der ingen anden for hende end Franck. Han er hendes et og alt, og den hengivenhed, hun beskriver ham med, gør dem til en form for moderne Romeo & Julie. De er akavede, forkerte og passer derved så godt sammen, fordi de supplerer hinanden på godt og ondt. Billie vækker hurtigt sympati hos læseren, og man drages hurtigt ind i hendes fortælling og ønsker at vide mere og mere om, hvordan hende og Franck er endt dér, hvor de er.

Når det så er sagt, ved jeg ikke helt, hvad jeg skal mene om bogen som helhed. Der gik lang tid, før jeg forstod den setting, der var blevet sat op i starten af fortællingen, og der var flere gange, hvor jeg fandt Billies fortælling lang og mystisk. Det var meget svært for mig at følge med og forstå, hvad jeg skulle med fortællingen.
Bogen er kun på 200 sider, og derfor synes jeg bestemt, at man skal prøve kræfter med denne "Benny & Joon"-kærlighedsfortælling, for den har mange fine budskaber hele vejen igennem! 

2 kommentarer:

  1. Den lyder virkelig fin og anderledes. Og åh, det cover er jo vidunderfint og midnatsblåt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er virkelig en fin fortælling, og giver dig ret når det kommer til coveret! Jeg vil rigtig gerne se bogen 'i virkeligheden', eftersom jeg fik den tilsendt som ebog. Den ser rigtig fin ud nemlig :D

      Slet