Titel: Akavet
Forfatter: Ronnie Andersen
Serie: -
Forlag: Høst & Søn
Sider: 268
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5
BOGEN
ER VENLIGST SPONSORERET AF ROSISANTE&CO. DER KAN LÆSES MERE OM
BOGEN PÅ DERES HJEMMESIDE. MENINGER OM BOGEN ER MINE EGNE.
Mikke lider af angst og bor på Hjemmet sammen med andre psykisk syge unge. På en togtur ser han tilbage på kæresteri, livet som ung med en psykisk lidelse og samtidig forstyrres han af medpassagerne, der hele tiden tricker hans angst.
Ungdom og psykiske lidelser er et meget ømt emne for mange. Forældre kan ikke forestille sig noget værre, end at deres børn en dag blier så hjælpeløse og så ulig dem selv, og den unge bliver angst for at miste al fremtid og håb for et godt liv. Denne bog fortæller om denne problemstilling fra en ung fyrs vinkel, hvilket jeg ikke har oplevet i specielt mange bøger.
Sproget er let forståeligt, og man kommer hurtigt igennem bogen. Den vender modsat, dvs man skal læse den vandret, og i starten forstod jeg ikke helt idéen i det, men når bogen handler om at være anderledes er den en sjov detalje, som man forholdsvis hurtigt lærer at leve med (selvom det er en anelse upraktisk).
Mikke er en spændende karakter. Hans tanker under togturen er over det hele, og han betragter sine medpassagere som farlige og ukendte væsner. Hver gang han ser et produkt, skal han sige sloganet for firmaet, og han oplever kaos på togturen, fordi han ikke kan få fred for den gamle dame, der sidder over for ham.
Mikke er svær at blive klog på, fordi han til tider er enormt rolig og reflekterende, men pludselig bliver han udadreagerende i sit sprog og siger ting, han senere hen fortryder. Mikkes beskrivelse af sin hverdag og de andre beboere på Hjemmet er så troværdig, at man som læser hurtigt engagerer sig i hans fortælling og behandling og hele tiden ønsker at vide mere.
Der er en hårfin balance i læserens forhold til Mikke, fordi han kan ønske et bedre liv for sig selv og virkelig kæmper med sin angst, men pludselig bliver han grov og ubehagelig.
Akavet er en rigtig fin fortælling, som jeg nød at læse. Den tager et emne op, som er meget relevant i dag, og den gør det fornemt med en hovedperson, der skildrer livet som ung psykisk syg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar