.

.

tirsdag den 20. maj 2014

Top 10 Tirsdag - Bøger om venskab

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bøger om venskab. Det giver lidt sig selv, og det er jo et fantastisk tema, hvis du spørger mig! Listen er stillet op i vilkårlig rækkefølge! Enjoy!  1. Harry Potter-serien af JK Rowling. Kommer der nogensinde en liste, hvor jeg ikke synes, at Harry Potter passer ind? Sikkert ikke! Men de bøger skal helt klart med på denne liste! Harry Potter og hans venner kan klare alt, bare de er sammen. Disse bøger kan virkelig lære os et og andet om loyalitet og kærlighed, der besejrer alt!
  2. Ringenes Herre-triologien af Tolkien. Her tænker jeg især på Frodo og Sam. Forholdet mellem disse to ændres bøgerne igennem, og der er så mange rørende dialoger Frodo og Sam i mellem. "Hvis jeg træder ét skridt længere frem, så er jeg så langt væk hjemmefra som aldrig før!" Hvem har ikke brug for en ven i det øjeblik?
  3. Hobitten af Tolkien. Tolkien er mester i at skabe elskelige karakterer, og den unge Bilbo er ikke en undtagelse. Hans bånd til dvægerne er fantastisk, og at turde udfordre sine venner kræver enormt meget mod. Det beviser Bilbo i denne skønne fortælling.
  4. Hunger Games-trilogien af Suzanne Collins. Et venskab, der handler om liv og død, samtidig med et venskab, der aldrig kan blive det samme igen. Måden, hvorpå Collins kan vise et venskabs udvikling gennem de 3 hovedpersoner i denne serie, er fænomenalt, og dette er en fortælling, der viser, at venskaber ikke altid kan vare evigt.
  5. The Fault in Our Stars af John Green. Nogle vil måske mene, at dette er en kærlighedsfortælling, men en del af mig vil altid se Hazel og Augustus som det mest unikke vennepar, der vil være der for hinanden til døden dem skiller...
  6. Impulse af Ellen Hopkins. En flok unge med psykiske problemer mødes på den lukkede afdeling og står for første gang over for andre, der forstår dem. En rørende og smuk fortælling!
  7. Odd Thomas af Dean Koontz. Her vil jeg især have fokus på Odd og kæresten Stormy. Selvom de skal være sammen for evigt, for det siger spådomskortet, de trak for mange år siden, har de et venskab, som ganske få forstår. De kan holde af hinanden på trods af udfordringer og særheder, og det er skønt at se!
  8. For min søsters skyld af Jodi Picoult. Der er intet som søskendes kærlighed og venskab, hvilket denne bog beviser! Der er ikke mere at sige!
  9. Det smaragdgrønne atlas af John Stephens. Atter en bog hvor søskendes vilje og kærlighed for hinanden beviser, at det onde til en hver tid kan besejres. Eventyr og loyalitet i én og samme fortælling.
  10. Fluernes Herre af William Golding. En bog hvor venskab bliver til fjendskab for de fleste i gruppen. Men ikke desto mindre er det en fortælling om at holde fast i sig selv og den, man er, og ikke lade sig bukke under for gruppepresset. I denne fortælling er det især Piggy, der står ved sine meningers mod, fordi han til enhver tid vil være der for sine venner!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar