.

.

onsdag den 28. maj 2014

"Usynlighed" af Cremer & Levithan


Titel: Usynlighed
Forfatter: Andrea Cremer & David Levithan
Serie: -
Forlag: Alvilda
Sider: 334
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda. Alle holdninger og meninger til bogen er mine egne!

Stephen er usynlig. I bogstaveligste forstand. Elizabeth flytter til new York og glæder sig til at starte på en frisk og forhåbentlig møde en sand ven. Hun ser Stephen. Som den eneste.
Sammen vikles de ind i mysteriet omkring forbandelsen, der har ramt Stephen. Måske er hun den eneste, der kan hjælpe ham.

Med usynlighed har Cremer og Levithan skabt en skøn blanding af fantasy og ungdomsbog. Bogen blander ungdomsproblemer som homoseksualitet, identitetskrise og kærlighed blandet med jagten på troldmandslærlinge og dæmoner! Grænsen mellem disse er kontant hårfin, men det lykkes for forfatterne at få det hele til at smelte sammen.
Bogen er skrevet på et let og forståeligt sprog og er lige til at gå til. Det tog mig noget tid at opfatte systemet med forskellige jeg-fortællere, da disse ikke var synliggjort. Til information fortæller Stephen og Elizabeth et kapitel på skift gennem hele bogen.
Til tider er bogen langsom og rigtig svær at komme videre med. Jeg oplevede flere gange, at handlingen stod i stampe i lidt for lang tid, hvilket ødelagde den flydende fornemmelse, som læs ingen normalt giver mig. 

Stephen er en skøn karakter. Der går ikke lang tid, før man som læser holder af ham og har sympati for ham og hans situation. Stephen er let at engagere sig i, og for mig som læser blev det meget vigtigt at høre endnu mere om hans liv. Hele vejen igennem har man et ønske om at lære ham bedre at kende, og det er en fantastisk måde at engagere sin læser på og holde denne fanget. 

Elizabeth var min yndlingskarakter i bogen og er også den, der oplever den største udvikling og omvæltning i sin tilværelse. Hendes historie er let at sætte sig i, og hendes forhold til Stephen ender aldrig over i et paranormalt kærlighedsliv som Edward og Bella fra twilight. Bogen tør hele tiden udfordre det at være ung, forelsket og have en masse bagage med sig.

Usynlighed er en ganske fin bog, men der var bare et eller andet ved den, som ikke fangede mig. Til tider føltes den enormt lang, og jeg havde meget svært ved at læse mere end en times tid. Spændingen kommer for sent og afbrydes ofte at små, ligegyldige passager. 
Dog vil jeg anbefale den, hvis man elsker bøger , der blander ungdom og fantasy, for det magter den til perfektion!! Ingen kommentarer:

Send en kommentar