.

.

tirsdag den 8. april 2014

Top 10 Tirsdag - Unikke bøger

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er de mest unikke bøger, jeg har læst. Det kan være grundet sproget, hovedpersonen, universet eller mange andre ting. Listen er stillet vilkårligt op, og jeg håber, det kan inspirere dig, til at få læst nogle nye og fantastiske bøger :)

  1. Harry Potter-serien af JK Rowling. Jeg siger det gerne igen: Harry Potter-bøgerne er de bedste i hele verdenen! Jeg ELSKER dem, og universet, karaktererne og fortællingen er som ingen anden bog, jeg nogensinde har læst og kommer til at læse!
  2. Ringenes Herre af Tolkien. Det tog mig lang tid at komme igennem den første bog, men Ringenes Herre: Eventyret om Ringen var et sandt eventyr. Sproget og Tolkiens beskrivelser af sine skabninger og sit univers er fantastiske og uden sammenligning med noget andet, jeg har stiftet bekendtskab med.
  3. Vinterpiger af Lauren Andersson. Vinterpiger er en bog, der virkelig har ramt mig. Der er skrevet mange bøger om spiseforstyrrelser, men Vinterpiger kan noget helt specielt! Hovedkarakteren og hendes sygdomsbillede er så godt beskrevet, og fortælleformen er meget anderledes i forhold til mange bøger i denne genre. Det er den bog, jeg husker bedst inden for genren, og jeg har genlæst den mange gange!
  4. Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen. Der er så mange krimier derude, men er der en forfatter, som med rette kan kaldes Krimi-Kongen, må det være hr.Adler-Olsen! Jussis karakterer og grumme plots er som ingen andres, og den måde, han formår at opbygge spændning, suspense og kærlighed for karaktererne, kræver sin mand, og han formår gang på gang at opfylde dette i sine bøger!
  5. The Fault in Our Stars af John Green. Vi kender alle de der bøger om ungdomskærlighed. Vi kender alle historierne om broken hearts. Forestil dig en ungdomsbog, hvor et par møder hinanden, men begge har kræft, og spørgsmålet er nu, hvem der skal dø først? The Fault in Our Stars er meget mere end en kærlighedshistorie. Kærligheden bliver nærmest en bihistorie, for deres kamp mod sygdommen og sammenhold er fokus. Det er en unik fortælling med karakterer, som man aldrig nogensinde glemmer!
  6. The Perks of Being A Wallflower af Stephen Chbosky. Mobning, homoseksualitet, outsidere, venskab og incest i én fortælling. Fortællestilen med breve. En hovedkarakter, som man griner og græder med. Jeg siger ikke mere!
  7. The Night Circus af Erin Morgenstern. Universet i denne bog er bestemt unikt! Den måde, som cirkusset bruges på, er fantastisk, og det er en helt anden verden: Især da de to hovedpersoner bruger deres magi til at bygge kærlighedserklæringer til hinanden!
  8. Thirteen Reasons Why af Jay Asher. Mange vil ikke kalde denne bog unik, men jeg kunne ikke slippe den, og jeg har ikke læst en historie som den siden. Måden, som historien er bygget op på, og plottet er fantastisk!
  9. Odd Thomas af Dean Koontz. Historien om en mand, der kan se døde mennesker, og som har en fantastisk sort humor. Odd Thomas er en fortælling som ingen anden, og Koontz formår til perfektion at beskrive denne karakter og hans univers! Bogen er en blanding af et drama, thriller og gys, hvilket er skønt!
  10. For min søsters skyld af Jodi Picoult. Etiske dilemmaer er svære at diskutere i en bog. Men donorbørn-problematikken tages for alvor op i dette mesterværk, og det ses på fra alle tænklige vinkler. Historien og især dens personer, berørte mig, og med et relativt stort persongalleri er det vildt, at man får følelser omkring dem alle sammen og ender med selv at tage stilling til, hvem der faktisk har ret. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar