.

.

onsdag den 30. april 2014

Top 10 Tirsdag - Disse bøger vil du elske!

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er, hvilke bøger, man vil nyde, hvis man kan lide X (film/tv-show etc). Jeg har valgt at tage udgangspunkt i filmen Girl, interrupted. Listen her vil altså anbefale bøger, du vil kunne lide, hvis du også er stor fan af filmen ligesom jeg. Listen er stillet vilkårligt op, og jeg kunne ikke komme på 10: Men hellere kvalitet end kvantitet, som de siger ;)


Alle disse bøger er anmeldt på bloggen, så hvis du finder nogle af dem spændende, kan jeg kun anbefale også lige at tage anmeldelsen med :D


  1. Impulse af Ellen Hopkins. Det er nok en af de bedste bøger omkring psykiske lidelser, jeg har læst. Karakterne er fantastiske, og fortællingen er så smuk og rørende. En altid relevant bog!
  2. Vinterpiger af Lauren Anderson. Vinterpiger har fokus på spiseforstyrrelser, og den er en bog, som i ED-community er blevet en form for bibel. Det er der en grund til. Bogens budskab gives til læseren på en helt anderledes måde, og fortællingen er som ingen anden!
  3. Døde piger lyver ikke af Jay Asher. Denne bog kunne jeg umuligt lægge fra mig, og jeg slugte den på halvanden time! En relevant og spændende historie om mobning og ungdomsproblemer.
  4. Perks of Being A Wallflower af Stephen Chbosky. Dette er en klassisker i engelske lande, og den er endelig udkommet på dansk. Den er et must-read for alle og behandler sine emner med ynde og hård ærlighed.
  5. Thinspo af Amy Ellis. En kort men fantastisk bog om spiseforstyrrelser. Idéen med en blog og online dagbog er spændende, og læseren fanges hurtigt i fortællerens verden.
  6. Æblekinder + Den 13. af Maria Hirse. Disse bøger har jeg læst utallige gange. Maria Hirses ærlighed omkring sine psykiske problemer er gribende, og alle kan lære noget af hendes fortælling!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar