.

.

tirsdag den 22. april 2014

Top 10 Tirsdag - Bogkarakterer som...


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Denne uges tema er "Bog-karakterer som...". Det kan være alt fra en karakter, der gjorde mig glad, fik mit pis i kog eller som jeg kan se som min bedste ven. Listen er stillet op i vilkårlig rækkefølge, og måske kan den skabe noget inspiration hos nogle af jer andre :) Enjoy!


  1. Fik mig til at smile. Hazel fra The Fault in Our Stars. Hazel er så livsglad og en fantastisk karakter. Jeg kunne ikke andet end at smile over nogle af de ting, hun fortalte igennem bogen. 
  2. Fik mig til at grine. Bridget Jones. Kiksede mennesker er der mange af, men selvironi og sarkasme er den bedste form for humor i chick-lit. Bridgets person er formidable til netop disse ting, og jeg tog mig selv i at grine højlydt flere gange over bøgerne! 
  3. Fik mig til at græde. Dumbledore fra Harry Potter. Alle de rørende og kloge ting, som han siger, kan jo ikke gøre andet, vel? 
  4. Fik mit pis i kog. Bella fra Twilight. Især i new Moon. Al den tid hun bare sidder og sidder, var jeg tæt på at opgive bøgerne. Jeg kunne slet ikke arbejde med hendes mangel på handling! 
  5. Ligner mig mest. Hermione fra Harry Potter. Jeg er hende med kontrol og orden, jeg får gode karakterer og går enormt meget op i min skole. Men samtidigt er jeg loyal og vil gøre alt for mine venner! 
  6. Jeg holdt med. Katniss fra Hunger games! Flere gange i løbet af bogen tog jeg mig selv i at heppe højlydt..,  
  7. Jeg blev skuffet over. Kimo i spillets by. Jeg havde håbet, at forfatteren intet havde gjort for at få denne karakter til at skille sig ud fra Katniss i hunger games. Jeg kunne forudse alle de ting, hun gjorde og de tanker, hun ville have, hvilket jeg ærgrede mig enormt over.  
  8. Fik mig til at ændre mening. Snape fra Harry Potter. Snage er jo beviset på en person, som man ændrer sin Holding til i løbet af serien. Snage starter som en karakter, der er oplagt til at være skurk, og han er ikke det mindste empatisk! Men pludseligt ser man, at der er meget mere bag ham. Allerede fra bog 3 var jeg sikker på, at der var et eller andet med ham, som man ikke umiddelbart kunne få øje på.  
  9. Klarede den på trods. Precious fra Precious. Historien om Precious kan lære os alle sammen, at man kan kæmpe og rejse sig på trods af et liv, der ikke virker til at indeholde den mindste smule lykke. 
  10. Ville være min bedste ven. Odd Thomas fra Odd Thomas. Odd er en type, der kan være venner med alle. Han er en lille smule socialt akavet, men han er så dejlig en person, og han ville passe perfekt sammen med mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar