.

.

mandag den 21. april 2014

Min første deltagelse i Dewey's Readathon

På lørdag d.26.april klokken 14 dansk tid, vil der ske noget fantastisk. Det vil være lidt ligesom, når en stor film har midnatspremiere, og man ved, at der sidder millioner andre og ser den samtidig med dig.
Der er måske ikke tale om en million deltagere i dette projekt, men ikke desto mindre vil en masse bog-elskere sætte sig ned og præcis klokken 14 åbne en bog og læse i 24 timer. 

Dewey's readathon er et læse-marathon. 24 timer dedikeret til eventyr, romance, spænding og krimi. Deltagerne vælger helt selv, hvad de har lyst til at læse, og i de 24 timer lukker vi os alle inde i vores egen lille verden med den bog/de bøger, vi har valgt til dette spændende døgn!

Det er første gang, at jeg deltager i readathon, og jeg var en af dem, der tilmeldte mig tidligt. Jeg blev nummer 25, og det er et pænt tal, så min ordens-OCD kan også fryde sig over denne lille detalje!
Jeg er ikke inde i projektet som så mange andre bogbloggere, men jeg har ladet mig fortælle, at der under readathon vil være små konkurrencer samt cheerleaders, der vil heppe på læserne, så man får endnu mere lyst til liiiige at tage et par sider mere!
Eftersom det er første gang, at jeg deltager, har jeg været rundt på alle mulige blogs for at orientere mig om, hvad der er gode idéer at huske på.
Derfor er jeg nået frem til denne lille huskeseddel, som jeg kun tror kan være nyttig for mig: Jeg var så heldig at få et påskeæg af mor og far i weekenden, og det vil jeg glæde mig til at gnaske i mig, mens jeg begraver mig i bøger! Det er en ordentlig sag, så jeg har i hvert fald til de 24 timer! Jeg kommer heller ikke til at læse i 24 timer straight. Jeg er jo A menneske, så jeg går tidligt i seng, men til gengæld står jeg også tidligt op, så jeg skal nok få læst en masse.

Sidst men ikke mindst skal der vælges bøger. Det er noget, der normalt tager mig en krig, for der er så mange spændende fortællinger at gå i gang med. Heldigvis er jeg blevet anmelder for forlaget Alvilda, og jeg har disse 3 bøger liggende fra dem, så hvorfor ikke kombinere praktiske gøremål med sjov og spas? Jeg satser nu kun på at nå Zoes liv og Like Had Luderen, så Usynlighed er en form for plan B, så jeg ikke går ned på læsestof :D

Under Readathon vil jeg opdatere om min læsning, de små ting, der sker i løbet af marathonet for mit vedkommende, og bagefter vil der komme et indlæg omkring, hvad jeg fik til at fungere, og hvad jeg helt klart ikke vil gøre næste gang!

Jeg glæder mig rigtig meget til lørdag, og hvad er bedre end en undskyldning for at begrave sig i en bog i 24 timer? 
Hvis I har nogle tanker, gode råd eller ting, som bare ikke må ske under Readathon, så smid endelig en kommentar og lad os nybegyndere være endnu bedre forberedt :D!Hvis du vil læse mere om readathon kan det gøres her. Hvis du vil direkte til tilmeldingen er det via dette link

4 kommentarer:

 1. Åh, jeg overvejer virkelig også at deltage... men måske mere fra sidelinjen, uden at være registreret deltager.... Er ikke sikker på at jeg er god til at læse så meget så længe... Ser på det når jeg nærmer mig, men idéen virker bare så hyggelig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke meldt mig til alle de der "ekstra-ting", fordi jeg lige skal se, om jeg overhovedet kan finde ud af at deltage ;)
   For mig gælder det heller ikke om at læse mest, bare være med og så vide, at de 24 timer er dedikeret til læsning. Det er skønt :D

   Slet
 2. Jeg kan anbefale, at du har noget hurtigt, simpelt og/eller færdiglavet mad i køleskabet, så du ikke skal bruge lang tid i køkkenet, når du skal have aftensmad/natmad/morgenmad/frokost :-)

  Jeg deltager også - dog ikke hele tiden, da jeg bliver nødt til at få noget søvn i løbet af natten, inden jeg skal på arbejde om søndagen. Men jeg håber at nå at læse så meget som muligt i løbet af de 24 timer!

  God fornøjelse :-)


  Mvh.
  www.denlillebogblog.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis bor vi på højskole, så man møder bare op og spiser :D Det er virkelig en fordel i dette tilfælde ;)
   Jeg er også nødt til at sove (som jeg skriver er jeg a menneske og har virkelig brug for min søvn). Jeg gider ikke se om jeg kan være den, der læser mest. For mig handler det om at nyde de timer, hvor jeg får læst en masse :D

   Slet