.

.

lørdag den 26. april 2014

"Divergent: Oprøreren" af Veronica Roth

Titel: Divergent: Oprøreren
Forfatter: Veronica Roth
Serie: Divergent
Forlag: Alvilda
Sider: 442
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda. Alle holdninger og meninger til bogen er mine egne!

Dette er den anden bog i serien om Tris og Four (nu kendt som Tobias) og deres univers.


Tris har været med at starte krigen mellem de 5 faktioner, som fremtidens verden er delt ind i. Hendes kamp mod Intelligentsia og deres magtbegær kan ikke længere udskydes. Men flere og flere frygter den magt, som Intelligentsiaerne har, så hvem kan man stole på? Tris må skjule sin største hemmelighed: At hun er Divergent og derfor immum over for det mægtigste våben...

Når man læser trilogier, hører man tit om "den svære to'er". Det er ikke tit, at jeg har læst sådan én, men det var denne bog lidt for mig. Jeg synes, at den var enormt svær at komme i gang med, og de første 200 sider sagde mig ikke det store, og jeg var bange for, at det hele ville blive lige meget! Der var alt for megen snik snak, kærlighedsdrama (på den rigtig irriterende måde!) og sidst men ikke mindst forstod jeg bare ikke, hvad den her bog ville!

Det var så skideballen. Pludselig blev bogen jo rigtig god og slet ikke til at slippe! Handlingen blev spændende, og lige pludselig opstår der en masse twists, som jeg ikke havde forudset. Hver gang, jeg troede, at nu var der ro på, skete der noget nyt, og jeg sad med bogen limet til hænderne af frygt for at misse den mindste detalje! Igen formår Roth at skabe et univers, som langsomt udbygges, så læseren kan følge med. Sproget er hurtigt og letlæseligt og samtidigt smukt og beskrivende, hvilket også kræver en del som forfatter. 

Tris er fortsat bogens hovedkarakter og fortæller. Hun udvikler sig og finder virkelig ud af, hvem hun er som person, og det giver også mig som læser lyst til at lære hende bedre at kende. Desværre får hende og Tobias' (kendt som Four fra den sidste bog) kærlighedsliv ALT for meget plads. Til tider var jeg bange for, at vi nu skulle til at læse Twilight, for diskussionen gik hele tiden på: "Hvor er han? Kan han lide mig? Skal han kunne lide mig? Jeg kan ikke leve uden ham..." Og det sammen med en krig spiller ikke sammen i mit univers. Det blev alt for meget teenagefnidder til tider, og det ærgede mig, når historien ellers var så god!

Som altid slutter Roth med en cliffhanger, og jeg glæder mig rigtig meget til det sidste kapitel i denne spændende serie! Jeg kan ikke forudsige, hvad det hele skal ende med, og det er lige sådan, jeg vil have det!
Roth skabet et spændende og unikt univers, hvor der er tænkt over hver en detalje, og det er en sand fornøjelse at læse!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar