.

.

onsdag den 9. april 2014

"Den blå dame" af Eleanor Hawken

Titel: Den blå dame
Forfatter: Eleanor Hawken
Serie: Den blå dame 
Forlag: Høst & Søn
Sider: 272
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

BOGEN ER VENLIGST SPONSORERET AF ROSISANTE&CO. DER KAN LÆSES MERE OM BOGEN PÅ DERES HJEMMESIDE. MENINGER OM BOGEN ER MINE EGNE.

Dette er den første bog i serien 'Den blå dame.' Frankie starter på en ny kostskole og er sikker på, at det bliver som alle de andre gange, hun er startet et nyt sted. Hun møder hurtigt Suzy, og de 2 bliver bedste veninder. Men hurtigt opdager Frankie, at ikke alt er, som det burde være. Det spøger på skolen, og ånderne vil hende og Suzy til livs...
Frankie er en skøn person! Hun er let at holde af, og det er hende, der fortæller historien. Hendes person har en masse humor, men samtidig reflekterer hun og overvejer meget de ting, der sker omkring hende. Hun er en af de teenage-karakterer, der forstår at tage sagen i egen hånd og ikke bare sætter sig hjælpeløst ned. Det er skønt, at disse fortsat eksisterer i litteraturen!  Hendes udvikling og teenageproblemer får ikke lov at fylde for meget, hvilket også giver historien mulighed for at holde sit fokus! 
I modsætning til Frankie er der Suzy. Frankie er mere tilbageholdende og eftertænksom, mens Suzy er bombastisk og har store armbevægelser (hendes største drøm er at være skuespiller). Dynamikken mellem de to er vidunderlig, og de passer så godt til hinanden på trods af deres forskelligheder. Suzy er også den, som tror på spøgelser, hvilket gør hende ekstra udsat i historien: For hvem tror på, at deres veninde kan se døde piger om natten?
Historien er en sand gyser! Den er fantastisk fortalt, og flere gange var jeg bange for at kigge op, for tænk nu hvis der var spøgelser i mit eget hjem?! Den skaber gåsehud og er så svær at ligge fra sig: Jeg læste den på én dag! Historien er enormt fængende og får hele tiden nye twists, hvilket fanger læseren endnu mere!
'Den blå dame' er en anderledes og elskelig bog! Den får dig til at grine og samtidig er det lidt svært at slukke lyset, når man endelig tør sove!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar