.

.

tirsdag den 25. marts 2014

Om mig og bøger

Jeg har læst rigtig mange bøger i mit liv, og nogle har jeg genlæst utallige gange. Nogle bøger har gjort mig vred og forarget mig, mens andre har holdt mig oppe hele natten, fordi jeg bare skulle vide, hvordan det hele endte. 

Her for nogle dage siden, satte jeg mig ned, og svarede på nogle tilfældige spørgsmål om diverse læseoplevelser, og dem vil jeg dele med jer nu. Jeg håber, I kan nikke genkendende til nogle af tingene og ellers få nogle gode grin :)-->
Hvilken bog fik dig til at græde?

Ak ja. Jeg kan ikke nævne en bog, for sandheden er, at jeg er en tudeprinsesse – især når det kommer til bøger og film! Det er sådan, når jeg når til slutningen af en bog, har både min familie og kæreste lært at kigge på mig og se, om tårerne triller: På den måde ved de, at de ikke skal forstyrre, og de skal ignorere mig, mens jeg snotter hele bogen til! Sandheden er, at jeg virkelig lever mig ind i de bøger, jeg læser, og hvis jeg elsker karaktererne, lider jeg med dem.
Ikke desto mindre forhindrer det dem ikke i at gøre grin med mig. Senest, da jeg læste ”The Fault in Our Stars”, hulkede jeg, så det kunne høres i hele lejligheden. Min kæreste kommer ind og siger: ”Tuder du nu igen?”, og det gør det hele værre. Hvis ikke bogen var fantastisk, havde jeg kylet den efter ham!
Men for at svare på spørgsmålet: Jeg har grædt til The Fault In Our Stars, Harry Potter (nærmest alle bøgerne, fordi de bare har rørt mig så meget) og ikke mindst Vinterpiger!Hvis du kunne leve i et fiktivt bog-univers, hvilket ville du så helst leve i?
Helt klart Harry Potter-universet! Jeg er Potterhead, og det vil jeg være til evig tid! Jeg har sågar en Harry Potter tattoo på min fod! (se det meget flotte billede J). Jeg har faktisk levet i dette univers nogle gange. Jeg har været på adskillelige Harry Potter-lejre, hvor vi blev fordelt og skulle have undervisning. Det var fantastiske oplevelser, og det har været så fedt at møde andre, der kunne bøgerne udenad lige som jeg. På min 11års fødselsdag arrangerede min mor, at jeg fik et brev fra Hogwarts, og hun klædte sig ud som McGonagall, og vi havde undervisning, fandt de Vises Sten og slog Voldemort ihjel! Det var en uforglemmelig dag, ikke mindst fordi jeg faktisk sad og stirrede ud af vinduet og ventede på mit brev!Hvilken bog planlægger du at læse i sommerferien?

NU! Skal det være! Jeg vil også være med på bølgen! I min sommerferie vil jeg læse Game Of Thrones! Den første bog har gloet på mig længe, og jeg er simpelthen nødt til at få den læst! Alle snakker om de bøger, og jeg føler mig som hende den tykke, de andre ikke vil lege med, fordi jeg ikke kan snakke med om dem! Det er en moppedreng, og den kræver sin tid, så nu vil jeg tage mig tiden til det. Grundet praktik har jeg dog kun sommerferie i 2 uger, men det må være tid nok til at nå den!Hvilken bog er du i gang med at læse lige nu?
Lige nu læser jeg Ringenes Herre – Eventyret om Ringen. Som bogelsker kan man jo ikke tillade sig at nævne, at man ikke har læst Ringenes Herre, og derfor gik jeg i gang i december. Der har været meget i skolen og også i praktikken, så derfor er det gået alt for langsomt med at læse den. Den er tung at komme igennem, men jeg er næsten færdig og ret stolt over mig selv; Især fordi det er 10. gang, jeg forsøger at få den læst ;)Hvilken bog har virkelig forarget dig?
Der skal meget til for at forarge mig. Jeg er ikke sart. Jeg kan sagtens se en splatterfilm og spise samtidig. Når det så er sagt, har jeg fundet min overmand. Heldigvis var det ikke en lang bog: Eigthy Days Gul. Jeg gnaskede Fifty Shades of Grey-trilogien på en uge, og synes faktisk de var okay. Men da jeg startede på denne bog og de seksuelle udskejelser fik frit løb, havde jeg virkelig lyst til at stoppe. Det var jo sindssygt. Jeg blev rystet og direkte angst for, at der går mennesker rundt med fantasier som dem, dette forfatterpar lufter. Kender I det, når man ser gyserfilm, og man tager hænderne op for øjnene? Det havde jeg lyst til, men det kan man jo ikke, når man læser en bog! Den venter bare på, at du tør fortsætte!!!!Hvilken forfatter vil du give din højre arm for at møde?
Dem, der kender mig, kender også svaret: JK Rowling!! Som sagt er jeg ENORM Harry Potter fan, og jeg kan slet ikke forestille mig noget større end at møde hende og få lov til at diskutere teorier, karakterer og universet! Årh hvor kunne det være vildt! Alle hendes tanker og de ting, hun ikke har fortalt i bøgerne, tænk hvis man kunne få lov at snakke om det?! Udover at være mor til Harry Potter, har hun skrevet 2 andre romaner (indtil nu), som jeg også er forelsket i! Hun er nok en af mine yndlingsforfattere og en stor inspiration for mig. Valget falder helt klart på hende!
Hvilken genre er din foretrukne?
Jeg tror ikke, at der er en genre, som jeg ikke bryder mig om. Det kommer meget an på, hvilket humør jeg er i. Bøger er noget, jeg skal identificere mig med. Hvis jeg ikke kan det, er det ikke en bog for mig. Fantasy er fantastisk, for der kan man gemme sig i andre universer og være en helt, der redder hele verdenen. Men ungdomsromaner omkring mobning, selvmordstanker, spiseforstyrrelser og psykiske lidelser, har altid ramt mig meget følelsesmæssigt. Det er tit historier, som ligner min egen, og det er så vigtigt for mig, at der er folk, der skriver om det. Der skal sættes fokus på, hvor mange unge mennesker, der har det svært og ikke får den hjælp, de har brug for! Det kan disse bøger, og det gør dem fantastiske i min verden!Hvilken bogtrend har du været mest glad for?
Om det er en trend, ved jeg ikke, for det er noget, der har eksisteret i mange år. Jeg har arvet det fra min mor, og det er jeg rigtig glad for: Det er min store passion for krimier! Det skifter lidt, om det er noget, man hører om, men senest har der været hypen omkring Jussi Adler-Olsen, som jeg også er meget forelsket i! Krimier er ren afslapning for mig, og jeg elsker gåderne og at gætte med på, hvem der gjort det!
Hvilken bog vil du helst have bliver filmatiseret?
Helt klart Vinterpiger! Kort fortalt er det en bog om spiseforstyrrelser, men hovedpersonen og fortællingen er så smuk og kunne passe perfekt til en film. Jeg håber virkelig, at det kommer til at ske en dag. Jeg købte bogen for under et år siden, og mit eksemplar er allerede tyndslidt! At se den på det store lærred, ville være intet mindre end fantastisk!!Hvilken bog planlægger du, at du bare skal have læst i 2014?
Igen er det en hype, som jeg føler mig presset af! Jeg skal have læst hele Divergent-serien! Filmen kommer nu, alle snakker om dem, og de bliver rost til skyerne! JEG VIL VÆRE MED!! Jeg ejer nu den første bog, og jeg skal i gang med den snarest! Jeg er sikker på, at jeg vil elske dem lige så meget som alle andre. Og så kan jeg se filmen med god samvittighed ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar