.

.

onsdag den 6. november 2013

"Sidste forestilling" af Anna Grue

Titel: Sidste forestilling
Forfatter: Anna Grue

Serie: Dan Sommerdahl
Forlag: Politikens Forlag

Sider: 442
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Denne bog er et anmeldereksemplar tilsendt fra Politikens Forlag. Den er anmeldt og læst inden udgivelsesdatoen. Undertegnede tager det fulde ansvar for alle holdninger og meninger i denne anmeldelse!

Dette er den 6.bog om privatdetektiven Dan Sommerdahl, bedre kendt som Den Skaldede Detektiv. Bogen kan læses uafhængigt af de andre i serien - dette er den første, som jeg selv har læst.

Pia Waage er ansat hos politiet og finder en dag sin kæreste død i hendes hjem. Alle spor peger på Pia som morderen, og alle er sikre på, at hun må have noget med sagen at gøre. Pias advokat ansætter Dan Sommerdahl til at se sagen efter i sømmene, og Dan bliver Pias sidste håb for at bevise sin uskyld.

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg elsker krimier, og jeg har efterhånden læst en del af dem. Netop derfor skal der også en del til, før jeg bliver fanget af en ny serie, for har man ikke set det hele før? Det er bestemt ikke tilfældet med Anna Grues bog om Den Skaldede Detektiv. Her er mange timers spænding, suspense og neglebidning.
Anna Grue præsenterer her en fantastisk "Whodunnit"-roman, og det er en virkelig dyster en af slagsen. 

Dan Sommerdahl har været hovedpersonen i 5 bøger før denne, og dem kan jeg ikke udtale mig om. Dog kan jeg sige, at jeg fandt ham spændende fra starten - også selvom jeg ikke har læst de andre bøger i serien. Dan har ikke styr på noget i sit liv, og netop derfor er hans arbejde så vigtigt for ham: Her har han kontrollen, og han ved lige præcis, hvad han skal gøre.  Han er en meget sympatisk karakter, og selvom Dan kan være arrogant til tider, gør det ikke noget, for man er så sikker på, at han har 100% styr på alt, og at han har ret i sine antagelser.
Selvom Dan er hovedpersonen, får man også efterforskningen fra andres vinkler, og det er skønt at blive inddraget på denne måde - det gør kun bogen endnu sværere at lægge fra sig. 

Anna Grue skriver levende og malerisk, og man kan se alt det for sig, som hun beskriver. Allerede fra introduktionen er man hooked på fortællingen, og Grue skaber suspense som ingen anden. Det er lige før, at man som læser må kigge sig over skulderen, når man går ude en mørk nat! Grues evne til at fange sin læser er enestående!

"Sidste forestilling" er nervepirrende læsning fra først til sidst. Der er spændende karakterer, et interessant og twisted plot og ikke mindst en drabssag, som læseren aldrig nogensinde gennemskuer! Well done, Grue! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar