.

.

tirsdag den 19. november 2013

"Løbeild" af Suzanne Collins

Titel: Løbeild
Forfatter: Suzanne Collins

Serie: The Hunger Games
Forlag: Gyldendal

Sider: 396
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er 2.bind i serien om Kattua Everdeen.
Kattua har overlevet et Dødsspil sammen med Peeta - og for første gang har der været 2 vindere af spillet. Flere borgere i landet Panem ser nu muligheden for et oprør med dikaturet fra Capitol - og Kattua er ansigtet for optøjerne, som starter i de forskellige distrikter. Men hvordan slår man modstandsfolkenes inspiration ihjel uden at skabr flere problemer?

Jeg elskede den første bog i serien, og jeg læste den på ingen tid. Når man har læst en bog, som man finder intet mindre end fantastisk, er man tit bange for den næste i serien: kan den nu leve op til de forventninger, man har? Det kan denne bog i hvert fald!

Det er en sand fornøjelse atter at læse om Kattua og det univers, hun lever i. Bogen er en sær og fed blanding af sci-fi og fantasy, og Collins' univers er inddragende og malerisk beskrevet fra ende til anden. Allerede fra første side er man tilbage, hvor man slap karaktererne og deres triste skæbne, og det herlige gensyn varmer helt indeni.
Collins mikser teenageliv, kærlighed, at blive voksen, politik og action i én og samme fortælling. Hver enkelt karakter har en vigtig betydning for fortællingen, og alle er skrevet så smukt, at man holder af dem på hver deres måde. Naturen, verdenen og de mennesker, som lever i den, er originale, og man kan sagtens se sig selv gå side om side med Kattua hele vejen igennem.

Kattuas karakter udvikles yderligere i bogen, og pludselig står hun og skal vælge sin fremtid samtidigt med, at hun skal være hovedperson for det oprør, som alle vil have mod Capitol. Hun er fantastisk skrevet, og de mange overvejelser i hende gør, at man kan identificere sig med hende og hele vejen igennem har medfølelse med hende.

Suzanne Collins gør det igen. Bog 2 i serien er lige så fantastisk som sin forgænger - om muligt bedre?Ingen kommentarer:

Send en kommentar