.

.

tirsdag den 22. oktober 2013

"Fantastic beasts and where to find them" af J.K. Rowling

Titel: Fantastic beasts and where to find them
Forfatter: J.K. Rowling
Serie: -
Forlag: Bloomsbury

Sider: 123
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 5/5


Dette er en af de skolebøger, som Harry, Ron og Hermione skal købe til deres første år på Hogwarts. Bogen er skrevet af magikeren Newt Scamander og omhandler de mange væsner, som er i den magiske verden.

Rowlings univers er altid fantastisk at dykke ned i, og når en bog, som denne udgives, kan man ikke andet end at juble. Man får et unikt indblik i den verden, som magikerne er i til hverdag, og det føles næsten som om, at man er elev på Hogwarts, når man sidder og læser om alskens væsner.
Hendes fantasi er fantastisk, og når man sidder med et opslagsværk som dette, hvor der er alle tænkelige uhyrer og søde magikerdyr, samt en historisk forklaring på, hvorfor vi som mugglere aldrig ser disse, er der ikke andet end beundring tilbage. Rowling har tydeligvis tænkt alt igennem i sin verden, og det er tydeligt, at hun nyder, at dele den med os. 

Newt Scamander starter bogen med en kort redegørelse for, hvordan magiske dyr og deres færden kan være interessant for os alle sammen. Han fortæller om de mange ulykker med drager, Loch Ness uhyret og Yeti, hvor Mugglere har set disse væsner. Historien er morsom, og man trækker flere gange på smilebåndet, og da bogen slutter med et opslagsværk omkring alle væsner, deres færden, udseende og lokalitet i verdenen, er det hele bare gennemført.


1 kommentar: