.

.

torsdag den 1. august 2013

"Confessions of a failed anorexic" af Michelle Cantrell

Titel: Confessions of a failed anorexic
Forfatter: Michelle Cantrell

Serie: - Forlag: Cantrell Media Company
Sider: 208
Sprog: Engelsk

Bedømmelse: 4/5

Sarah er kvinden, som er på evig diæt. Hun vil tabe sig og have den krop, som hun altid har drømt om. Da hun møder veninden Stacy, finder hun for alvor viljen til at kæmpe. Stacy ser perfekt ud, og hun træner hver eneste dag. De aftaler at gå på diæt sammen, og de stræber begge efter perfektion. For Sarah er det dog svært ikke at lade sig friste af de gamle vaner. Og der er et eller andet mærkeligt ved Stacy, som bare kan sige nej til det hele...

Da jeg startede på den her bog, havde jeg forventet en hel anden handling. Jeg har efterhånden læst mange bøger om spieforstyrrelser, og det første lange stykke tid skuffede det mig, at det slet ikke var det, der var fokus. Jeg regnede med, at jeg skulle læse om at tælle kalorier, sinddsyg træning og lysten til at kaste op konstant. I stedte præsenteres jeg får en helt normal kvinde, der virkelig gerne vil tabe sig, men som har svært ved det.
Øv, var min første tanke, men da jeg kom længere ind i historien, var der jo en pointe med det hele.

Sarah er mor og gift, og hun er hjemmegående. Der sker ikke det store i hendes liv, og derfor kaster hun sig over mad for at have en eller anden form for beskæftigelse. Da hun og Stacy bliver veninder, får hun pludseligt et forbillede. Stacy er perfekt, og Stacy er sej, for hun træner løs og siger nej til al den usunde mad. Hun er den kvinde, vi alle drømmer om at være.
Sarah er så meget som mig selv, og jeg tror, det er derfor, jeg rigtig godt kan lide hende. Man kæmper, og man sætter så mange regler for maden, man må spise, men så kan man jo lige, og det her smager jo godt... Sarah er helt normal på det punkt, og det er hende vs Stacy, der går historien rigtig spændende.
Sarah ligger ikke skjul på de mange følelser, hun går med gennem hele bogen. Alt fra lykke til sorg berøres, og hun er en karakter, som er megetlet af holde af og at holde med.

Stacy er den, som har spiseforstyrrelsen i denne bog. Der hintes til det gennem hele fortællingen, og man kan hurtigt regne ud, at hun ikke har et sundt forhold til mad. Hun går fra at være en rollemodel til et skrækscenarie, for når man kommer under huden på hende, finder man hurtigt ud af, at hun ikke består af andet end kalorietælling og træning. Et tomt og ensomt liv, men samtidig også det, som Sarah har brug for for at få sat alt i perspektiv. 


Jeg kan ikke helt lægge skuffelsen fra mig, når det kommer til emnet spiseforstyrrelse. Jeg synes, at titlen lover en del mere, end bogen giver. Den er lidt hård at komme i gang med, hvilket også er en skam, og til tider ville jeg hellere have hørt historien fra Stacys vinkel...
Når det så er sagt, ender bogen rigtig smukt, og man ender med at holde af Sarah og den fortælling, som hun kommer med.
Men en historie om anoreksi er det nu ikke...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar