.

.

mandag den 22. april 2013

'Unlovable' af Choice Jane Doe


Titel: Unlovable
Forfatter: Choice Jane Doe
Serie: -
Forlag: Ukendt
Sider: 92
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 4/5


Jessica har aldrig haft en kæreste, og hun er den pige, som altid har været udenfor. Men en dag kommer Eric hen og beder hende være hans kæreste. Hun tror ikke sine egne ører: Han er skolens mest populære dreng, og Jessica ser nu, hvordan hun er den mest populære i klassen. Men glæden kan ikke vare evigt...

Historien om Jessica er hjertensskærende og rørende. Jessicas personlighed er så meget lig mange teenage-piger, der søger accept og slet ikke passer ind i fællesskabet. Hun er den lidt tykke veninde, som er god at snakke om kærester med, men aldrig har hun selv oplevet det. Da hun endelig møder Eric, er hun sikker på, at lykken er gjort: Og det er den på sin vis også. Hun får en masse venner, og Eric behandler hende som en dronning.

Desværre viser det sig, at Eric er et kontrolfreak, jaloux og virkelig liderlig, for at sige det på godt dansk. Han forlanger sex her og nu, hvis han skal blive hos Jessica. Hun nægter, og Eric presser mere og mere på, så forholdet udvikler sig til misbrug.

Bogen er så vigtig for at vise, at også unge mennesker kan ende i voldelige forhold. Det kan ske så hurtigt, og når den ene vil noget, den anden ikke føler for, kan man hurtigt ende i Jessias situation. Som så mange andre ville gøre, ender hun med at give sig selv skylden for de mange slag og voldtægter, som Eric udsætter hende for.
Jeg fandt historien så realistisk og trist, og hele vejen igennem føler man for Jessica og håber på, at hun snart lærer at sige stop.

Skrivestilen er meget ligetil, og man kan mærke, at det er en pige på 14-15 år, der fortæller historien, hvilket slet intet gør. Det er hendes fortælling, og man mærker, hvor vigtig den er for hende.

Det er en ganske kort historie - nærmest en novelle. Men den er vigtig, hurtigt læst og fantastisk!     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar