.

.

mandag den 29. april 2013

"Ikk' for sjov - om kemo og comedy" af Geo

Titel: Ikk' for sjov - om kemo og comedy
Forfatter: Geo
Serie: -
Forlag: People's Press
Sider: 240
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er et anmeldereksemplar, som er skænket af skønne www.saxo.com

Komikeren Geo er en mand med masser af humor. Han lever af at lave stand-up, som mange af os kender og elsker. Da han rammes af testikelkræft, der senere hen bliver til en spredning, der kræver kemo, er han og familien i chok. 
Dette er Geos beretning om, hvordan det er at leve med kræften og alle de udfordringer, der kommer med det.

Da jeg hørte, at Geo ville skrive en bog om sit kemoforløb, blev jeg lykkelig. For det første er han Danmarks sjoveste mand efter min mening, og jeg har altid ønsket at vide, hvad der var bag det lange hår og den psykopatiske rolle på scenen.
Det får jeg så sandelig i denne bog!
Geo beskriver hudløst ærligt, hvordan det er at få nyheden om kræft. Han når endda at blive erklæret rask, inden spredningen opdages. 
Flere gange under læsningen tænkte jeg: "Hvis dette var en film, ville jeg kigge væk," for mange af beskrivelserne er så barske og ærlige, at jeg følte, at jeg trådte ind på mandens enemærker. Der var så mange informationer, følelser og privatlivssfærer, som blev overskredet i denne bog - men er det ikke det, der gør den så fantastisk? JO!

Jeg blev revet med i historien, og med forskellige uddrag fra hans kones, Christianes, dagbog, gjorde det fortællingen endnu mere barsk. Blot på side 10 havde jeg grint og grædt, og jeg var sikker på, at denne bog ville blive en af mine favoritter - hvilket den også er blevet! Det er en fortælling om en sygdom, som mange af os går og frygter at få ind på livet, og det kræver så meget mod at stille sig op og fortælle sandheden både på godt og ondt.

Med humor, tårer og sjæl har Geo skrevet en bog, som alle mennesker bør læse. Det er en fortælling om udfordringer, kærlighed, håb og det at få døden helt tæt ind på livet. Jeg kan ikke andet end at rose den til skyerne, for det er en fuldstændig fantastisk oplevelse, at Geo vælger at dele dette med sin læser!

Jeg glæder mig i hvert fald til showet, hvor den nye Geo træder op på scenen. Han er stadig Danmarks sjoveste mand - og nu med en personlig beretning, som rører os alle.       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar