.

.

onsdag den 17. april 2013

'Girl over the edge' af Amy L. Kinzer

Titel: Girl over the edge
Forfatter: Amy L. Kinzer
Serie: -
Forlag: Smashbooks
Sider: 194
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 5/5

Beckett og Chloe er bedste veninder og de populære piger i High School. Men i sommerferien inden Senior Year, sker der noget forfærdeligt. Pigerne får taget nogle vovede billeder til en fest, og før de ved af det, har hele skolen set dem.
Chloe bliver hårdest ramt, og Beckett skal nu vælge, om hun vil støtte sin veninde eller gribe chancen for at komme ind i fællesskabet igen.

Bøger som disse er så vigtige. Den er skrevet til unge, men også til forældre og voksne. Bogen portrætterer, hvordan det er at være teenager, have venner og søge den accept, som er så vigtig i netop denne alder. 
Beckett og Chloe er typiske teenagerpiger på det punkt, at de deltager til en masse fester, de elsker fyrene og de ønsker at være dem, som alle de andre ser op til. Da Chloe langsomt lukkes ud af gruppen, er det Beckett, der skal afgøre med sig selv, hvad venskabet virkelig er værd.

Beckett er den, der fortæller historien. Hun er en spændende karakter, og jeg fik hurtigt sympati for hende. Fortællingen var medrivende lige fra starten, og jeg nød hver en side. Beckett bruger nogle smukke billeder, og hendes overvejelser er så rigtige, at jeg flere gange kunne sidde og nikke genkendende til dem. Beckett hjælper os til at fortså, hvordan det fungerer i hovedet på en teenager, der har så mange muligheder og gerne vil det hele. Hun lader os forstå kompleksiteten i venindeskab, skole og et familieliv, der langt fra er optimalt.
Pigerne har et yndlingssted at hænge ud: Suicide Bridge. Flere gange leger de med tanken om at springe, og igennem bogen bruges dette sted symbolsk og til at indse baske realiteter. Jeg elsker Beckett og hendes måde at fortælle om hende og Chloe. 

Når man både kan hade og elske en karakter, er oplevelsen komplet. Det er det, der sker med Chloe. Beckett fortæller om hende på godt og ondt, og det er nok det, der gør hende så menneskelig. Hun er pigen, der altid skaber problemer og skal se, hvor den næste grænse er. Beckett har selv svært ved venskabet, da det går ud over hendes karakterer og fremtidsmuligheder, men ikke desto mindre bliver hun der. Og har vi ikke alle prøvet et såkaldt "dårligt venskab"?

Girl over the edge er en fantastisk bog. Den er rå, barsk, realistisk og smuk. Den er så fængende og rammer mig i hjertet. Den er hurtigt læst, så denne oplevelse skal man ikke snyde sig for.       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar