.

.

onsdag den 6. marts 2013

Anmeldelse af "Fifty Shades - I Mørket" af EL James

Titel: Fifty Shades - I Mørket
Forfatter: EL James
Serie: FIdty Shades
Forlag: Pretty Ink
Sider: 541
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Dette er den anden bog om Anastacia (Ana) Steele og hendes forelskelse i den berømte buinessmand, Christian Grey.

Ana er gået fra Christian og er ulykkelig. Hun kan ikke finde hoved og hale i sit liv, og hun kan ikke se en fremtid uden ham. Men Christian er ikke interesseret i et forhold, kun en submissiv, som han kan dominere i sin sexleg. Ana savner ham og kan nu ikke finde ud af, om hun skal ofre sig og lade ham gøre det, eller om hun skal holde fast i, at hun fortjener mere. 
Selvfølgelig finder Ana sammen med Christian igen, og langsomt åbner han mere og mere op for hende og fortæller om sin fortid - en historie, som Ana måske ikke ønsker at kende til.
Det gør det ikke bedre, da en tidligere submissiv begynder at stalke Ana, og hun kommer for alvor i tvivl - kan hende og Christian Grey nogensinde få en fremtid sammen?

Denne bog er bedre end den første - det er der ingen tvivl om! EL James formår at få en historie ind i bogen, og der er ikke sex på hver 5.side! Jo, bestemt er der sexscener, og der er masser af dem, men jeg synes ikke, at de er i forgrunden, som de var i den første bog. De er fortsat kedelige at læse, og man springer meget hurtigt over dem, da det egentlig er det samme, der sker hver eneste gang. Historien holder mig fanget bogen igennem, og karaktererne udvikles gennem historien.

Christian Grey er den karakter, vi lærer mest om i denne bog. Man hører om hans fortid med en narkoluder som mor, og man møder den kvinde, der lærte ham at indgå i BDSM forhold. Sidst men bestemt ikke mindt møder vi en tidligere submissiv, Leila, som opsøger Ana. Christian og hendes forhold sluttede, og nu vil hun have ham tilbage. Christian åbner sig langsomt igennem bogen, og man får forklaringer på mange af de ting, der undrede én i den første bog.
Jeg endte faktisk med at have en smule ondt af ham, da man hører om hans fortid og nogle af de ting, som han hae været igennem. Han er efterhånden blevet en spændende karakter, og jeg glæder mig bestemt til udviklingen i den næste bog!

Ana er som hun nu engang er. Hun er naiv, bleg som person og uden personlighed. Jeg synes ikke, at hun er specielt spændende, og hun er jo ligesom Bella i Twlight (som hun også er skrevet som, da det er en fanfiction). Ligesom i den første bog, kan hun dog sige fra, og hun kan sige sin mening. Det er ikke altid, at Grey får sin vilje, og der adskiller hun sig fra Bella. 

Jeg kan fortsat ikke sige, hvorfor disse bøger holder mig fanget. De er ikke til at lægge fra sig, og jeg fræser mig igennem dem. De er ikke godt skrevet, det er ikke en hemmelighed, men der er en historie på en eller anden måde, og der er nogle karakterer, som man alligevel gerne vil følge til dørs.
Når Christian ikke er kontrollerende og i sit BDSM-humør (hvilket sker meget i denne bog), så er han jo ligesom Edward Cullen i Twilight, og måske er det den ting, der gør, at jeg kan lide disse bøger. Der er pladderromantik og alle de ting, som piger godt kan lide - hvad enten vi vil stå ved det, eller ej!

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du kan lide Twilight bøgerne
- Du har brug for en hurtig bog at læse
- Du synes bog 1 var herlig
- Du har hørt om serien og selv har brug for at have en holdning til den ;)     

    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar