.

.

tirsdag den 5. februar 2013

Anmeldelse af "Thinspo" af Amy Ellis

Titel: Thinspo
Forfatter: Amy Ellis
Serie: -
Forlag: ?

Sider: 138
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 5/5

Bogen handler om Jenni, en pige, der går i gymnasiet og kæmper med anoreksi. Jenni har en blog, hvor hun skriver alle sine tanker, sin vægt og de kalorier, hun på en dag har indtaget.
Hendes bedste veninde ved godt, at Jennis madvaner er mærkelige - men da hun finder hendes blog, går det for alvor galt. Hvad nu, hvis veninden sladrer til Jennis forældre?

Personligt elsker jeg bøger om spiseforstyrrelser. Historierne, tankerne, skrivestilen. Alt sammen er så fantastisk, så åbenthjertigt og gribende: Denne bog er ikke en undtagelse. Jeg var fanget fra første siden, og havde jeg ikke haft arbejde, var den læst på en dag! Selv i mine pauser har jeg haft den fremme.

Jennis historie er fortalt gennem hendes blogposts, kommentarer på bloggen, sms'er med forskellige anoreksi-veninder og sms'er fra den veninde, der opdager bloggen. Det giver en et helt unikt billede af vores hovedkarakter, da det kun er den del af hende, som vi lærer at kende. Alligevel er det ikke kedeligt eller ensporet. Jenni deler ALT på bloggen, og især derfor er det en katastrofe, da de andre opdager, at hun bruger bloggen som denne form for online dagbog.
Jenni er en karakter, som man ikke kan glemme lige foreløbig. Bestemt er hun syg og har store problemer i sit liv, men man kommer til at holde så umådeligt meget af hende. Hele vejen igennem har man lyst til at kramme hende og fortælle, at det hele nok skal blive okay igen. Hendes familie tackler problemer helt forkert, og det hjælper slet ikke for hende, at en anonym bruger skriver "fede so" og lignende på bloggen.

Denne bog er en åben og ærlig fortælling om, hvordan der er at have en spiseforstyrrelse - både på godt og ondt. Jeg kan kun anbefale den til alle. Simpelthen fordi der ikke er nok fokus på spisefortyrrelserne og dét, at tackle dem, ude i samfundet! 

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du elsker ungdomsbøger
- Du elsker korte bøger
- Du elsker bøger om spiseforstyrrelser eller unge med problemer
- Du ønsker atviden om, hvordan en spiseforstyrret tænker og ser verdenen og ikke mindst sig selv.     

    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar