.

.

tirsdag den 15. januar 2013

Anmeldelse af "Journal 64" af Jussi Adler-Olsen

Titel: Journal 64
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q
Forlag: Politikkens forlag
Sider: 462
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er den fjerde bog i serien om politisektionen Afdeling Q og dens leder Carl Mørck, samt hans hjælpere Assad og Rose.

Engang for ikke så lang tid siden sendte man åndsvage kvinder til Sprogø, hvor man opdrog dem og sågar sterelliserede dem, inden de kom tilbage i det danske samfund. Nete og Rita var en af disse kvinder, men da Ritas forsvindingssag genoptages i 2010, bliver det hele meget mere dystert, end hvad Carl, Assad og Rose havde regnet med...

Denne bog var en fornøjelse at læse - intet mindre! Jussi Adler-Olasen (JAO) gør det igen, igen! 
Som i sine andre bøger kører historierne ved siden af hinanden, og man får også morderen afsløret fra starten af bogen. Der er ikke noget mere nervepirrende end at se sine hovedkarakterer komme tættere og tættere på, og nogle gange sidder man nærmest og råber til dem, at de står lige foran den skyldige!

Nete Hermansens historie er nok den bedste gennem hele bogen. Hendes historie om evigt misbrug og til sidst turen til Sprogø er rørende, og man kommer til at tænke på, at det alligevel ikke er så lang tid siden, at de Kellerske anstalter fandtes her i lille Danmark. Netes hævntogt er pirrende og uhyggeligt at læse, og hendes forberedelser er så godt beskrevet, at man sidder med gåsehud op til flere gange igennem bogen. 
Ligesom i "Flaskepost fra P" formår JAO at give os en form for sympati for den skyldige, for hvem ville ikke efter alt det, Nete har gennemgået, ønske en eller anden form for hævn over de mennesker, der slog sig sammen mod hende?
Netes karakter er bærende gennem bogen, og man kan slet ikke vente til næste kapitel, hvor det er hende, man følger.

Curt Wad er en udspekuleret mand og en sand skurk! Han har dannet folketingspartiet Rene Linjer samt gruppen Den hemmelige Kamp, som i bund og grund ønsker racerenhed, og derfor udfører de ulovlige aborter på kvinder, som ikke har værdige gener
Selvom Curt Wad er Netes nemesis og ham, som hun i bund og grund ønsker død, fremstilles han til tider som det, han er: En sølle, gammel mand!
Hans kone ligger for døden, og alt han vil, er, at gøre hende stolt af sig. Han viser hende al den kærlighed, som han formår, og denne nuancering tjener JAO til ære. Ikke alt er, som man tror, og det viser denne bog så sandelig!

Carl Mørck og hans slæng udvikles stille og roligt, og sagen, som Carl var indblandet i helt tilbage fra bog 1 udforskes endnu mere. Om den nogensinde vil blive løst, aner vi ikke endnu, men det er bestemt et fedt twist til Carls typiske mande-karakter!

Med en slutning, som kun kan få læseren til at græde og med et twist på de allersidste sider, må dette erklæres for at være den bedste bog i serien hidtil!

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du elsker krimier
- Du har læst de andre bøger i serien
- Du mangler en bog, som kan fræses hurtigt
- Der må godt være historie ind over de bøger, som du læser                

Ingen kommentarer:

Send en kommentar