.

.

mandag den 5. november 2012

Anmeldelse af "Dødspillet" af Suzanne Collins


Titel: Dødsspillet
Forfatter: Suzanne Collins
Serie: The Hunger Games
Forlag: Gyldendal

Sider: 395
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Bogen er den første i serien om Kattua Everdeen, som bor i landet Panem. 
Landet Panem har været præget af borgerkrig. Derfor har hovedstaden, Capitol, lavet loven om Dødsspillet. Hvert år skal en dreng og en pige fra hvert distrikt ("byer" i dette univers) deltage i dette spil, og her skal de kæmpe, indtil der kun er en tilbage. Vinderen får æren - resten dør!
Ikke nok med det! Dødsspillet er reality-tv. Alle følger med, hepper og satser på, hvem der dør hvornår.

Dødsspillet er nok en af mine nye yndlingsbøger. Det er en fantastisk idé, og jeg kunne slet ikke lægge bogen ned. Den er original, og karakterne holder man af med det samme. Bogen er skrevet i nutid, og selvom det tager tid at vænne sig til, gør det, at man drages ind i handlingen på en helt anden måde.

I disse tider er det meget på mode med kvindelige karakterer, som er hjælpeløse og ikke rigtigt kan klare noget selv. Det er bestemt ikke tilfældet med Kattua. Hun er handlekraftig og deltager i Dødsspillet i stedet for sin søster. Inden hun tager af sted, har hun en nær ven, Gale, men da hun ender i spillet med Peeta, stilles hendes og Gales venskab på en alvorlig prøve. Hvordan skal andre end Peeta nogensinde kunne forstå de ting, som hun må gennemgå i kampen for overlevelse?
Kattua og hendes udvikling er fantastisk, og de dilemmaer, som hun stilles overfor, er interessante at følge.

Genren er en blanding af fantasy og sci-fi. Bogen arbejder med en fiktiv verden, men der er samtidigt tale om teknik og muligheder, som vi kender fra fremtidsserier og film. Især i tilfældet med det dystopiske billede, som Kattuas verden er, er der tale om sci-fi. Det er et skræksamfund, og alligevel er det ikke i den nærmeste fremtid.

Alt i alt synes jeg, at dette er en fantastisk bog! Jeg kan ikke vente med at genlæse bog 2 inden næste film får premiere ;)

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du elsker fantasy og har brug for en ny serie at give dig i kast med.
- Du er træt af de mange hjælpeløse Bella-agtige karakterer og trænger til en kvinde, der kan slå fra sig!
- Du elsker spændning og en bog, som du slet ikke kan lægge væk!
- Du elsker sci-fi og fremtidige skræksamfund
- Du elsker at sætte dig ind i helt nye universer og blive en del af dem     

         

Ingen kommentarer:

Send en kommentar