.

.

lørdag den 6. oktober 2012

Anmeldelse af "Harry Potter og Dødsregalierne" af J.K. Rowling

Titel: Harry Potter og Dødsregalierne
Forfatter: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter
Forlag: Gyldendal
Sider:
654
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er den syvende og sidste bog i serien om Harry Potter.
For første gang i hele serien, handler bogen ikke om et skoleår for Harry, Ron og Hermione - de 3 venner rejser sammen ud for at finde og tilintetgøre Lord Voldemorts Horcurxer, så de kan gøre det af med ham en gang for alle! Hvad de ikke ved, er, at det er sværere end forventet. Flere dage må de rejse rundt uden resultat, og det påvirker vores trio så meget, at de ender med flere skænderier af ubehagelig karakter.
Vores 3 hovedpersoner udvikler sig i den grad i denne bog - vi ser dem gå igennem tykt og tyndt, og mange af de tanker og følelser, de har bået på i al den tid, vi har kendt dem, kommer frem, og det er ikke altid rart at høre sandheden. Ikke desto mindre giver det et helt nyt billede af Harry, Ron og Hermione, både som enkelte karakterer men også som venner.
Bogen er meget mere actionfyldt end de seks første i serien -især da kampen på Hogwarts skal udspille sig, hvor Rowling samler alle de magiske væsner, vi har mødt serien igennem. Alle kæmper på hver deres side, og universet samles her en gang for alle.
Når det er Rowlings sidste bog i serien om Harry Potter, skal de endelige spørgsmål også besvares - og det bliver de i den grad! Mange af de teorier, man har grublet over serien igennem, får man nu svar på, og det er en vidunderlig følelse at kunne sidde og vide, at man havde gættet rigtigt - og hvad der er endnu bedre er de overraskelser, man får hen ad vejen!
Dette er min yndlingsbog i hele serien! Jeg elsker den overalt på jorden, og den er min yndlingsbog i hele verdenen! Jeg er vokset op med Harry Potter, og jeg kan tydeligt huske, da jeg læste denne bog for første gang - det var den sidste - nu fik jeg slutningen; Det var slut!
Bogen får én til at grine, græde, smile og føle utrolig spændning! Den er bygget fantastisk op, og Rowling har aldrig nogensinde skrevet bedre!

Du skal læse denne bog, hvis:
- Du kunne lide de første seks bøger i serien.
- Du elsker fantasy
- Du har brug for en bog, som du ikke kan lægge fra dig!
- Du elsker bøger, som bare har det hele!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar